Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РФ відправила в Нагірний Карабах 140 літаків з «миротворцями»

Імперія «Совок» 1021 перегляд

Опубліковано - 16.11.2020 20:18 | Всі новини | Версія для друку

РФ відправила в Нагірний Карабах 140 літаків з «миротворцями»
РФ відправила в Нагірний Карабах 140 літаків з «миротворцями»
Міністерство оборони РФ з 10 листопада відправило в Нагірний Карабах 140 літаків з «миротворцями».

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Міноборони РФ з розгортання російського військового контингенту миротворчих сил у зоні нагірно-карабахського конфлікту.

«Триває перекидання особового складу, військової техніки і матеріального майна миротворчого контингенту літаками військово-транспортної авіації Росії Іл-76, Ан-124. Всього з 10 листопада 2020 року виконано 140 літако-рейсів. За минулу добу виконано 20 літако-рейсів», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що контроль за дотриманням режиму припинення вогню здійснюється миротворчими підрозділами на дев’яти спостережних постах у південній зоні відповідальності і ще дев’яти - у північній.

У Лачинському коридорі (уздовж дороги Забух - радгосп Лисогірський - Зарислі) діють сім тимчасових спостережних постів, які забезпечують проходження військових колон миротворчих підрозділів.

Всього з 14 листопада в місця проживання повернулися 725 осіб, які раніше залишили територію Нагірного Карабаху через бойові дії.

Відповідно до досягнутих домовленостей у Нагірному Карабасі триває обмін тілами загиблих. Він проводиться за координації миротворчих сил РФ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Як повідомлялося раніше, 9 листопада прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з’єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв уточнював, що в Нагірному Карабасі будуть розміщені не тільки російські, а й турецькі миротворці.

Вірменія й Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.