Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Не має права втручатися в діяльність судів Росії». Мосміськсуд пояснив відмову звільнити Навального на вимогу ЄСПЛ

Імперія «Совок» 1118 переглядів

Опубліковано - 1.03.2021 16:30 | Всі новини | Версія для друку

«Не має права втручатися в діяльність судів Росії». Мосміськсуд пояснив відмову звільнити Навального на вимогу ЄСПЛ
«Не має права втручатися в діяльність судів Росії». Мосміськсуд пояснив відмову звільнити Навального на вимогу ЄСПЛ
Московський міський суд опублікував апеляційну постанову по скарзі російського опозиційного політика Олексія Навального на рішення суду, який замінив йому умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

Документ розміщений 28 лютого у картці справи Навального.

У ньому Мосміськсуд коментує рішення Європейського суду з прав людини, який вимагав негайно звільнити Олексія Навального, оскільки вважає, що його життя перебуває в небезпеці.

«Надане стороною захисту суду апеляційної інстанції рішення ЄСПЛ про застосування забезпечувальних заходів і негайне звільнення Навального не може бути взяте до уваги, оскільки зазначена судова інстанція не є вищим судом для судової системи РФ, не має права давати судам РФ будь-які категоричні вказівки і втручатися в діяльність національних судів, пов’язану з виконанням вироків, що вступили в законну силу», – йдеться в постанові суду.

Мосміськсуд вважає, що при розгляді справи Навального не було порушень конституційних прав, Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Побоювання за життя і здоров’я опозиціонера, а також заяви про політичні мотиви справи суд назвав «голослівними домислами самого засудженого та його адвокатів».

У суді також додали, що звернення ЄСПЛ адресоване не судам, а уряду Росії, тому судового розгляду про скасування умовного засудження не стосується.

Навального затримали 17 січня 2021 року, відразу після його повернення з Берліна, де він лікувався після отруєння «Новачком». Суд у Хімках заарештував його на вимогу Федеральної служби Росії з виконання покарань, а 2 лютого в будівлі Мосміськсуду Симоновський суд змінив політику умовний термін на реальний.

ЄСПЛ зажадав від Росії негайно звільнити Олексія Навального, бо бачить загрозу його життю та здоров’ю.

У Мін’юсті Росії ще напередодні публікації цього документа, 16 лютого 2021 року, заявили, що якщо до них надійде така вимога, вони будуть вважати її «необґрунтованим і грубим втручанням у роботу судової системи суверенної держави» і не будуть виконувати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.