Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лондон скликає міністрів охорони здоров’я країн G7 через омікрон

Світ навколо нас 2174 перегляди

Опубліковано - 29.11.2021 16:39 | Всі новини | Версія для друку

Лондон скликає міністрів охорони здоров’я країн G7 через омікрон
Лондон скликає міністрів охорони здоров’я країн G7 через омікрон
За день у Нідерландах виявили щонайменше 13 випадків інфікування новим омікрон-варіантом коронавірусу, а у Данії - два. У Німеччині підтвердився вже третій такий випадок.

Уряд Великобританії скликає 29 листопада термінове засідання міністрів охорони здоров’я країн Великої сімки (G7) для обговорення розповсюдження нового омікрон-варіанту коронавірусу. Лондон уже оголосив про вжиття заходів задля стримування поширення у королівстві омікрон-варіанта коронавірусу, зокрема кожен, хто прибуває до Великобританії, зобов’язаний зробити ПЛР-тест на коронавірус і перебувати в ізоляції до отримання його результатів.

У неділю, 28 листопада, органи охорони здоров’я Нідерландів повідомили, що виявили щонайменше 13 випадків інфікування новим варіантом коронавірусу серед пасажирів двох літаків, які прилетіли з Південно-Африканської Республіки (ПАР).

Тести на коронавірус в аеропорту Амстердама здали понад 600 пасажирів нідерландської авіакомпанії KLM, які два дні тому прилетіли з ПАР. COVID-19 виявили у 61 з них, а 13 пасажирів виявилися інфікованими саме омікрон-варіантом. Повне дослідження всіх пасажирів ще не завершене, тому новий варіант вірусу може бути у більшої кількості пасажирів, зазначається в повідомленні Національного інституту громадського здоров’я і навколишнього середовища Нідерландів (RIVM).

Два випадки омікрон-варіанта в Данії

Два випадки інфікування новим варіантом коронавірусу зафіксували в Данії. За даними Державного інституту сироваток Данії (SSI), ним заражені двоє людей, які теж повернулися з ПАР.

Окрім того, у Німеччині підтвердився вже третій випадок інфікування омікрон-варіантом. Інфікований подорожній прибув в країну з ПАР через аеропорт Франкфурта-на-Майні. Також новий варіант коронавірусу, який вперше зафіксували в ПАР, вже підтвердився у хворих у Великобританії та Італії.

Напередодні про підозри щодо виявлення саме нового виду вірусу повідомили і в Австрії. Пацієнта, який з високою ймовірністю заразився саме омікрон-варіантом, виявили у федеральній землі Тироль.

Водночас в Європі заявляють, що перебіг хвороби у заражених омікрон-варіантом наразі легкий.

Чим небезпечний новий варіант коронавірусу

За словами вчених, новий варіант COVID-19 має щонайменше десять мутацій. Для порівняння: у дельта-варіанта їх лише дві, у бета-варіанта - три.

Черговий варіант збудника коронавірусної інфекції попередньо назвали B.1.1.529 або "омікрон". Вчені зафіксували ознаки того, що він поширюється швидше, ніж дельта-варіант. Крім того, він може спричиняти велике навантаження на імунну систему людини.

Поки що експерти констатують, що цей варіант поширюється передусім серед молодих людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.