Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мельниченко запідозрив Балогу у перешкоджанні слідству. Балога каже, що є проблеми із диваном

Правосуддя 7368 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 18:21 | Всі новини | Версія для друку

Мельниченко запідозрив Балогу у перешкоджанні слідству. Балога каже, що є проблеми із диваном
Мельниченко запідозрив Балогу у перешкоджанні слідству. Балога каже, що є проблеми із диваном
Колишній старший офіцер безпеки Управління Держохорони Микола Мельниченко заявляє, що Секретаріат Президента перешкоджає розслідуванню справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Секретаріат каже, що є технічні проблеми із диваном.

Сьогодні він розповсюдив заяву, в якій він зазначає, що у нині з вини Секретаріату була зірвана слідча дія у справі Гонгадзе, яка мала підтвердити його свідчення, надані Генеральній прокуратурі.

"На сьогодні на 10-00 були запрошені експерти, поняті, статисти та інші. О 9-40 слідчий Генпрокуратури повідомив про скасування слідчої дії... Я вже багато років ініціюю проведення слідчої дії в колишньому кабінеті Президента Леоніда Кучми і така дія нарешті планувалася як в травні, так і червні цього року", - заявляє Мельниченко.

Він підозрює, що такі дії є цілеспрямованим діянням голови Секретаріату Президента Віктора Балоги "на зрив не тільки слідчої дії, а й розслідування взагалі, яке має на меті відведення Кучми, Литвина та інших від кримінальної відповідальності за скоєнні ними особливо тяжкі злочини проти людей та держави".

"На жаль, Генеральна прокуратура, яка є незалежним органом, немає можливості подолати такого монстра як Секретаріат Президента", - сказано у заяві.

Мельниченко також впевнений, що така поведінка Балоги є закономірною, "бо він також є фігурантом записів, і це повинно стати предметом розслідування".
Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога та його підлеглі усіляко сприятимуть проведенню розслідування у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, зазначає прес-секретар В.Балоги Юлія Єршова.

За її словами, 19 червня 2007 року на ім’я Президента України Віктора Ющенка за підписом Генерального прокурора Олександра Медведька надійшло прохання забезпечити проведення слідчого експерименту в кабінеті Балоги, де колись знаходилося робоче місце екс-Президента України Леоніда Кучми. У листі Медведько просить здійснити слідчі дії 20 червня ц.р. або у найближчий до цієї дати день.

Президент України та керівник Секретаріату з урахуванням суспільної значущості розслідування справи Гонгадзе невідкладно дали вказівку відповідним службам забезпечити проведення слідчого експерименту.

Проте пояснили, що здійснити його саме 20 червня 2007 року неможливо з технічних причин. Річ у тім, що диван, під яким начебто знаходився диктофон екс-майора держохорони, у кабінеті нині переставлено на інше місце. А на місці славнозвісного дивану стоїть стіл для нарад, у який вмонтовані спеціальні засоби зв’язку. Для максимального відтворення обстановки і обставин тих подій потрібно повернути меблі на їх колишнє місце. За оцінками технічних фахівців, лише монтаж столу займе близько 5 годин. Сам слідчий експеримент, як заплановано, триватиме 2–3 години.

Виходячи з того, що на 20 червня Глава Секретаріату Президента має дуже щільний графік зустрічей та переговорів, було запропоновано перенести слідчий експеримент на неробочий час, тобто на суботу, 23 червня ц.р. Утім, ця дата не задовольняє свідка Миколу Мельниченка, який вже майже 7 років шукає правди у справі загибелі Гонгадзе. Як пояснив сам екс-майор, у суботу 23 червня 2007 року він буде присутнім на святкуванні 15-річчя випуску КВІРТУ ППО.

Секретаріат Президента запропонував Генпрокуратурі провести слідчий експеримент увечері у четвер, п’ятницю або упродовж суботи цього тижня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.