Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В.о. міністра економіки України пропонує наживатися за рахунок продажу газу населенню

Економіка 11043 перегляди

Опубліковано - 13.06.2006 13:40 | Всі новини | Версія для друку

В.о. міністра економіки України пропонує наживатися за рахунок продажу газу населенню
В.о. міністра економіки України пропонує наживатися за рахунок продажу газу населенню
Міністр економіки Арсеній Яценюк не вважає підвищення цін на газ результатом зимових газових угод.

"До цього так чи інакше, на жаль, прийшли б", - сказав він в ефірі "Радіо свобода" .

На зауваження про колишні заяви політиків стосовно того, що підвищення цін не буде, Яценюк відповів, що в даному питанні є тільки дві альтернативи.

Газ даватимуть або з подорожчанням, або не даватимуть взагалі?

"Перша альтернатива – це те, що можна залишати ціну на газ тією, якою вона була, але при цьому просто не буде газу. Але є друга альтернатива – це те, що треба платити ту ціну, скільки він коштує", - заявив міністр.

При цьому він звернув увагу на те, що "в Росії ціна на газ для населення вища, ніж в Україні...".

"Чи є це правильно? Якщо в Молдові ціна на газ в 2,5 рази вища для населення, ніж в Україні... Чи це є правильно? Тобто ми транжиримо національне багатство", - сказав Яценюк.

За його словами, "абсолютною правдою є те, що ціна на газ власного видобутку є невизначена".

"Коли ми кажемо про те, що український газ поставляється населенню, то це означає, що він поставляється за обсягами населенню. Держава гарантує, що той газ, який був видобутий в Україні, повинен дійти до населення. Одначе те, що стосується ціноутворення, то один товар не може мати п’ять цін, тому що тоді на цьому наживаються. "

"Але не може бути ціна на газ власного видобутку, ціна на газ імпортований, ціна на газ ще якийсь... Мова йде про те, що це є єдиний товар, і ціна повинна бути виключно в суміші", - заявив Яценюк.

"Те, що стосується ціноутворення, то один товар не може мати п'ять цін, тому що тоді на цьому наживаються", - додав він.

Продовжуючи тему газових відносин України з Росією, Яценюк заявив, що "сьогодні переговорного процесу як такого з РФ немає".

"Тобто є якісь взаємні звинувачення, в тому числі і взаємні звинувачення з боку Росії. Більше того, ці взаємні звинувачення інколи навіть носять певний політичний характер, що є неприпустимо, адже мова йде про економічні стосунки", - зазначив міністр.

На його думку, "ключове питання повинне лежати сьогодні в площині відновлення переговорного процесу".

"Російський "Газпром" заявив про те, що найбільшою перевагою українсько-російської газової війни було те, що вони розчепили транзит і поставку газу. Але це була перемога російського "Газпрому", а не перемога України", - додав наостанок Яценюк.

Як відомо, з 1 липня очікується підвищення тарифів на газ від 78,9% до 85%. Раніше ціни були підвищені на 25% з 1 травня поточного року.

Від "Аратти": як відомо, на початку газової кризи було офіційно заявлено, що для задоволення побутових потреб населення, Україна використовує газ лише власного видобутку. І шановний пан Яценюк відверто бреше, заявляючи про неможливість визначення ціни на газ власного видобутку. Для того не потрібно бути великим економістом, щоб визначити різницю між вартістю продукції власного видобутку від імпортованої. І це схоже на свідоме окозамилювання для реалізації схеми Могілевича для визначення ціни "газового коктейлю".

Варто також нагадати, що на початку лютого цього року Віктор Ющенко, заявляв про те, що "механізм переходу на нові тарифи, який буде розроблено до початку наступного опалювального сезону, передбачатиме компенсаційні виплати для малозахищених верств населення." Цей механізм, за словами Глави держави, має бути ефективним і зрозумілим для кожного громадянина, - так повідомила прес-служба Президента України.

Якщо хтось і зможе пояснити "ефективність і зрозумілість" механізму компенсації, то це вже точно не в.о. міністра економіки...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.