Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент доручив МВС та Генпрокуратурі повернути національне надбання

Кримінал Регіон: Київська область 13169 переглядів

Опубліковано - 23.06.2006 14:45 | Всі новини | Версія для друку

Соняшники з бджолами. 1962 р.
Соняшники з бджолами. 1962 р.
22 червня у селі Болотні Іванківського району Київської області зловмисники викрали понад сотню творів легендарної української художниці-примітивістки Марії Приймаченко.

Повідомляють, що грабіжники вдерлися до хати на Київщині, де мешкають нащадки покійної художниці, зв'язали та побили подружжя літнього віку і викрали багато картин, - повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Картини винесли із хати сина Марії Приймаченко Федора, що в селі Болотня Іванківського району на Київщині.

Федір Приймаченко у лікарні, тому дома була його дружина та син.

Катерина Приймаченко розповіла Бі-Бі-Сі, що грабіжників було четверо. Вони вдерлися до хати у четвер на світанку. Вона каже, що вони не підозрювали, що в хаті крім неї є ще син, тому коли вона почали чинити спротив, їх побили і зв'язали.

Скільки точно вкрали картин, пані Катерина не знає, але каже, що більше ста. Вона упевнена, що це робили люди, які добре знали розпорядок її дня і місце, де вони лежали.

Це підтверджує і міліція. Начальник обласного управління боротьби з організованою злочинністю Олександр Анциферов сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, що грабіжники працювали за наводкою когось із місцевих.

“Злочин було скоєно не без участі місцевих. Вони не брали участь у пограбуванні, але були наводчиками. Грабіжники зайшли через сусідній двір, гарно орієнтувалися в хаті, знали де лежали картини. Було вкрадено понад 100 картин, кожна з яких коштує близько 5-6 тисяч доларів. Замовниками, імовірно, були колекціонери. Я думаю, що картини ще в Україні, і ми зможемо їх знайти”.

Президент України Віктор Ющенко звернувся до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та в. о. Генерального прокурора України Сергія Винокурова з проханням взяти під особистий контроль розслідування справи щодо пограбування родини художника Федора Приймаченка – сина майстрині народного мистецтва Марії Приймаченко, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вимагаю від вас невідкладно вжити вичерпних заходів, спрямованих на розкриття цього злочину, повернення полотен, що становлять національне надбання», – наголосив Президент.

Віктор Ющенко підкреслив, що цей ганебний випадок викликає серйозне занепокоєння, адже українське суспільство може назавжди втратити неоціненну мистецьку спадщину.

Живопис Марії Приймаченко – однин з найбільших українських скарбів і візитівка України. Приймаченко зараховують до найвидатніших художників-примітивістів світу.

Про зникнення її картин того ж дня фактично повідомив президент Ющенко, коли на колегії Міністерства внутрішній справ доручив міністру Юрію Луценку уважно розслідувати цю справу.

Здається, що останніми про цей скандал дізналися у спілці художників України. На другий день після пограбування керівник спілки Володимир Чепелик майже нічого про це не знав.

Нещодавно гучне пограбування сталося у Яготинському музеї. Тоді грабіжники винесли кілька десятків картин відомих українських художників вартістю у сотні тисяч доларів.

Частину тих картин вже знайшли.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.