Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Збереження історико-архітектурних пам’яток має бути серед пріоритетів державної політики – Віктор Ющенко

Політика 14235 переглядів

Опубліковано - 22.03.2006 20:18 | Всі новини | Версія для друку

Відновлення та збереження історико-архітектурних пам’яток має бути одним з пріоритетів державної політики, переконаний Президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав сьогодні у Збаражі, виступаючи з заключним словом на нараді, присвяченій розвитку туристичної галузі Тернопільської області, повідомляє прес-служба Президента.

«Ми маємо взяти на себе зобов’язання – зберегти ті пам’ятки, які в нас є», – сказав Глава держави. Вирішуючи це питання, місцева влада, за його словами, має докласти всіх зусиль, щоб зацікавити бізнесові кола в розбудові туристичної інфраструктури, відновленні історичних пам’яток.

Президент доручив присутнім на нараді представникам органів центральної та місцевої влади протягом найближчих кількох тижнів розробити програму дій на 2006-2007 рр., спрямовану на вирішення конкретних питань зі збереження та реставрації пам’яток і розвитку туризму. Програма має сприяти координації дій органів влади, представників бізнесу та громадськості.

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент зазначив, що позитивно ставиться до ідеї передачі в приватну власність замків та палаців з метою їх ефективного відновлення та збереження.

«Це може бути реальна практика в Україні», – сказав Ющенко, зазначивши, що державних коштів для цього поки що недостатньо. Таким чином, співпраця з недержавними структурами, в тому числі приватними та громадськими організаціями, при відновленні замків та палаців є одним із конкретних завдань державної політики 2006 року, сказав В. Ющенко

Президент також висловив переконання, що протягом цього року Верховна Рада прийме закон про меценатську діяльність.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.