Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На згадку про загиблих козаків «Беркут» побив соратників Костенка

Слава козацька Регіон: Рівненська область 13046 переглядів

Опубліковано - 26.06.2006 16:36 | Всі новини | Версія для друку

У Берестечку під час мітингу на Козацьких могилах трапилась бійка за участі екс-губернатора Рівненщини, голови Рівненського осередку Української народної партії Василя Червонія та колишнього народного депутата Юрія Ширка. Як заявляє Українська народна партія, вони були побиті бійцями «Беркута».

Екс-губернатора Рівненщини, голову Рівненської обласної організації Української народної партії Василя Червонія та народного депутата IV скликання Юрія Ширка (нині вони є відповідно депутатами Рівненської обласної та міської Рад) побито бійцями "Беркута" 25 червня, під час мітингу на Козацьких могилах у Берестечку, повідомляє Кореспондент.net.

Як повідомили у прес-службі УНП, у них є аматорський відеозапис цього інциденту.

Він стався після традиційного молебня за загиблими козаками, що відбувся в Георгіївській церкві. В. Червонія та Ю.Ширко мали намір піднятися на трибуну, щоб виголосити на мітингу звернення до Президента Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко.

"Голова обласної ради Олександр Данильчук, побачивши цей намір, терміново повернувся на сцену, хоча йшов покладати квіти, і почав ногами бити В. Червонія, не даючи йому зі сходів піднятися на сцену. Після цього на нас кинулися бійці "Беркута" і почали гамселити. Це відбулося в присутності голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука. Свідками були близько 10 тисяч учасників урочистостей", - повідомив Ю.Ширко.

"Хіба ви бачили хоч коли-небудь, щоб я виставляв "Беркут" під час урочистостей на Козацьких могилах?" - риторично запитав В. Червоній у представників місцевих мас-медіа.

"Такої ганебної події на Козацьких могилах не було ніколи", - зазначив Ю.Ширко.

Довідка: О.Данильчук, представник БЮТ, очолив Рівненську обласну раду після виборів 26 березня. В.Матчук, представник НСНУ, наприкінці травня згідно Указу Президента України змінив на цій посаді В.Червонія.

23-25 червня на Рівненщині урочисто відзначають 355-річчя битви під Берестечком. На Берестецькому полі вшанували пам’ять української шляхти, козаків та селян, які загинули у битві за волю України з польським військом.

Напередодні про проведення у заповіднику масових політичних заходів заявила Рівненська обласна організація УНП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.