Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Арсенія Яценюка обрано Головою Верховної Ради України

Подія дня 9935 переглядів

Опубліковано - 4.12.2007 23:22 | Всі новини | Версія для друку

Арсенія Яценюка обрано Головою Верховної Ради України
Арсенія Яценюка обрано Головою Верховної Ради України
Сьогодні демократична коаліція обрала спікером парламенту Арсенія Яценюка. Він - наймолодший Голова Верховної Ради України за всю її історію. Під час виборів регіонали влаштували бійку, а потім покинули залу засідань.

З 19.10 до 20.10 у ВР було оголошено голосування щодо кандидатури Арсенія Яценюка на посаду спікера.

До представників лічильної комісії, які видають бюлетені для голосування, вишукувалась довжелезна черга депутатів з фракцій БЮТ та “Наша Україна – Народна самооборона”. Також у черзі стояли представники фракції Блоку Литвина.

За процесом голосування спостерігають депутати з фракції Партії регіонів.

Першими проголосували лідер БЮТ Юлія Тимошенко та її заступник Олександр Турчинов. Одразу після цього вони вкинули свої бюлетені в урни і залишилися біля них, щоб контролювати процес голосування.

Народні депутати з фракції Партії регіонів показали, як саме вони уявляють значення слова "контроль" - перекрили урни для голосування, щоб не дати можливість лідеру БЮТ Юлії Тимошенко та її заступникові Олександру Турчинову контролювати, хто з депутатів і як проголосував.

Присутність біля урн для таємного голсування керівників фракцій - багаторічна традиція парламенту. Свого часу так робили й керівники регіоналів, не вбачаючи у цьому нічого поганого. Але не сьогодні.

Після того, як член фракції Партії регіонів Василь Кисельов порвав бюлетень для голосування “бютівця” Сергія Терьохііна, між депутатами від коаліції та опозиції почалася бійка.

До урн з бюлетенями прорвалось майже половина членів фракції Партії регіонів.

До місця події прийшов голова лічильної комісії Микола Шершун. Тимошенко намагалась роздійняти бійку між чоловіками-депутатами.

Після цього голосування за обрання голови ВР продовжилося. Між представниками Партії регіонів та фракцій коаліції періодично виникали бійки.

Депутат з фракції Партії регіонів Василь Кисельов пояснив журналістам, що порвав бюлетень Сергія Терьохіна, тому що він "зухвало продемонстрував бюлетені перед очима".

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко пояснила згодом, що рішення демонструвати журналістам бюлетені було прийнято фракцією свідомо, оскільки БЮТ принципово проти будь-яких таємних для виборців голосувань.

Лідер НС Луценко в інтерв'ю журналістам припустив, що під час підрахунку бюлетнів члени лічільної кмісії від ПР можуть спробувати їх викрадати і їсти, щоб зірвати голосування.

Після закінчення голосування і підрахунку голосів з трибуни ВР доповів голова лічильної комісії Микола Шершун: одержали бюлетені - 227 депутатів. Взяли участь у голосуванні - 227 депутатів. Бюлетенів, визнаних недійсними немає. За кандидата Яценюка Арсенія Петровича віддано 227 голосів.

Таким чином, Арсенія Яценюка обрано Головою Верховної Ради України.

Під час виступу голови лічільної комісії депутати регіонали, комуністи і литвиновці покинули залу засідань, боючись, що приїде Президент Ющенко та сьогодні ж, отримавши подання від Яценюка, підпише подання на прем'ера Тимошенко.

Однак Президент на засіданні не з'явився.

За словами спікера парламенту Яценюка, на наступному засіданні депутати продовжать формувати керівні органи Верховної Ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.