Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка

Політика 14326 переглядів

Опубліковано - 24.03.2006 15:20 | Всі новини | Версія для друку

Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка
Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка
Президент Америки Джордж Буш підписав документ, що скасовує поправку Джексона-Веніка. Буш пообіцяв допомогу Києву у прагненні вступити до СОТ, НАТО та ЄС.

Президент США Джордж Буш підписав документ про остаточне скасування поправки Джексона-Веніка, що діяла проти України. Вона обумовлювала торговельні бар’єри між Києвом та Вашингтоном. Ще 1974 року США, дізнавшись про обмеження права громадян на еміграцію у Радянському Союзі, запровадили цей закон, аби покарати опонентів хоча б економічно.

Відповідно по колапсу Союзу, поправка дісталася у спадок усім державам, які вийшли з його складу. Тепер заокеанський очільник пообіцяв, що Сполучені Штати допоможуть Україні вступити в «інституції, котрі об’єднують вільні народи, а також стати частиною вільної мирної Європи».

Джордж БУШ, президент США: «Український народ показав світові, що дотримується ідеалів економічної свободи, демократичного прогресу і вільної торгівлі – це багатообіцяюче майбутнє. США пишаються тим, що можемо назвати Україну друзями, і я із гордістю підписую цей важливий документ».

Перша з важливих інституцій, до яких прагне Україна – це СОТ. Саме американська поправка була головною перешкодою на шляху до торговельної організації.

Між тим, не оминула уваги оглядачів і промова американського керманича, що пролунала за кілька днів до парламентських виборів в Україні. 26 березня політики, що прийшли до влади торік, спробують утримати статус-кво. А рішення Вашингтона може зміцнити позиції чинного президента і його сил напередодні недільного волевиявлення.

Джордж Буш, президент США: «За минулі два роки Україна провела вільні вибори. Народ України і Президент Ющенко впровадили демократичні реформи. У неділю українці знову обиратимуть – цього разу парламент. Це нагода продовжити окреслювати майбутнє країни. Працює Київ і над покращенням економічного стану і поліпшенням рівня життя людей. Америка вітає ці прагнення. Руйнуючи бар’єри, що заважали торговельним зв’язками наших держав, цей документ має тільки допомогти українцям».

Нова ера у взаєминах двох країн почалася як раз коли за останні 15 років сторони набули найліпшого порозуміння.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.