Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримчанам показали дивовижну колекцію Президента

Мистецький погляд Регіон: Автономна республіка Крим 11753 перегляди

Опубліковано - 6.07.2006 22:14 | Всі новини | Версія для друку

Кримчанам показали дивовижну колекцію Президента
Кримчанам показали дивовижну колекцію Президента
У понеділок в Сімферополі в Кримському республіканському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Кольори і мелодії українського свята» з приватної колекції президента України Віктора Ющенка, а також приватних зборів Петра Гончара, Лідії Лихач, Олега Пінчука і Василя Вовкуна.

Розважав присутніх лідер групи "Мандри" Хома, який живцем виконував свої пісні під акустичну гітару.

Зрозуміло, відвідувачів виставки цікавили в першу чергу експонати з приватної колекції президента. Кримчани з неприхованим інтересом роздивлялися жіночі костюми, сорочки, свічники, скрині, ступки, торби, пояси, рушники, ікони й інші предмети, що зібрані Віктором Ющенком. Особливої уваги удостоїлися розкішний килим гігантських розмірів і кругле пристосування з дерева, що нагадує колесо, на якому була безліч вишитих стрічок.

Як пояснила одна з організаторів виставки, директор київської "Родовід-галереї" Лідія Лихач, цей предмет під назвою "жень", зроблений в кінці ХIХ століття в Поліссі, виконував функцію підйомного крана, за допомогою якого будували будинки.
Пані Лихач відкинула припущення про те, що предмети з колекції президента були спеціально включені в експозицію виставки для залучення уваги більшої кількості відвідувачів.

За словами пані Лихач, "Родовід-галерея" у середині 1990-х років проводила декілька виставок української старовини з приватних колекцій, на яких "майже завжди" був присутній пан Ющенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.