Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На заяви Путіна має бути адекватна реакція державних очільників

Захист держави 6141 перегляд

Опубліковано - 9.04.2008 14:05 | Всі новини | Версія для друку

На заяви Путіна має бути адекватна реакція державних очільників
На заяви Путіна має бути адекватна реакція державних очільників
Якщо вже на рівні міністра закордонних справ Росії фактично підтвердилися слова Путіна про те, що Росія “подарувала” Україні більшу частину територій, то МЗС України повинно вручити відповідну ноту послу Чорномирдіну, має бути й відповідна реакція України й на вищому рівні.

Про це заявив народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», член Комітету з питань нацбезпеки та оборони Іван Стойко.

Як повідомлялося раніше, Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив інформацію про те, що Путін говорив з американським президентом про територію України. «Путін нагадав, як формувалася нинішня Україна в її сьогоднішніх кордонах», - заявив Лавров. Раніше ЗМІ цитували заяви Путіна, котрий сказав, що «Україна — це навіть не держава. Частина її територій — це Східна Європа, а частина, і значна, подарована нами».

Депутат переконаний, що «це питання ми маємо розглянути і в парламенті».

«Якщо Росія заявляє про такі речі, то Україна має думати про власний захист, при чому, як не парадоксально - від дружної нам держави, - переконаний Стойко.

«Я б хотів нагадати Лаврову карту минулого століття, - зазначив він, - на якій і Кубань, і частина Курської та Бєлгородської областей значиться як територія України. А якщо заглиблюватися в історію, можна дійти й до часів Київської Русі, географічні масштаби якої були значно більшими, ніж територія сучасної України й охоплювати значну частину нинішньої території РФ». - зазначив народний депутат.

Стойко нагадав, що Україна як член ООН визнана усіма державами світу, «тому, ймовірно, варто винести це питання на Раду безпеки ООН».

«Я не виключаю повторення ситуації з островом Тузла, - заявив депутат, - Тобто, у нас є прецеденти, коли заяви російської сторони підтверджувалися її наступними діями».

Стойко також переконаний, що «в такі моменти усі політичні сили України мають об’єднатися і заявити про захист українських інтересів, суверенітету й територіальної цілісності».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.