Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва активно готує анексію Криму

Захист держави 6295 переглядів

Опубліковано - 15.05.2008 15:44 | Всі новини | Версія для друку

Москва активно готує анексію Криму
Москва активно готує анексію Криму
Російський високопосадовець Модест Колєров, перебуваючи у Криму переймався не тільки й не стільки політологією, як зовсім іншими проблемами.

“Сьогодні вимальовується системність інформаційних атак з боку російських політиків на адресу України. І до цих нападів вже не можна ставитися як до приватних думок тих чи інших політиків, оскільки МЗС Росії вже фактично підтвердило правомірність висловлювань, які дозволив собі в Севастополі мер Москви Лужков. Це говорить про те, що Росія продовжує підбирати ефективні інструменти тиску на Україну для того, щоб, з одного боку, зберегти свою військову базу на території Криму після 2017 року, з іншого – посилити свою впливовість та контроль над Україною, не допускаючи її в НАТО”.

Про це сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров.

“Така системність з боку Росії буде лише посилюватися, і для нас головне – не проґавити той час, коли російський тиск на Україну перетне свою межу, - зазначив Чубаров. – Ми повинні не допустити загострення ситуації в Криму, початку відкритих конфліктів на півострові, - це може надати Росії формальне право втрутитися у внутрішньо українські питання”.

“По суті, повторюється той сценарій, який Росія вже випробувала по відношенню до Грузії і ще раніше – до країн Балтики, - відмітив член Блоку. – Це підтверджує не лише заяви Лужкова й Затуліна – ці політики виступають кожного разу за російським сценарієм, і ми до них вже звикли, - але насторожує присутність цими днями в Криму професіонала в цих питаннях, високопосадовця з кремлівської адміністрації Модеста Колєрова, екс-начальника інформаційного управління при Путині. Він мав на півострові широкі зустрічі з проросійськими політиками, що свідчить про наміри Кремля зміцнювати свої позиції на Кримському півострові за посередництва п’ятої колони в Україні”.

“Кримські татари, як я вже неодноразово висловлювався в ЗМІ, повністю підтримують євроінтеграцію України, тому виступають проти будь-яких спроб Російської Федерації перешкодити даному процесу, втручаючись у внутрішні та зовнішні відносини держави”, - наголосив Чубаров.

Як повідомлялося раніше, Президент України назав зневажливою заяву мера Москви Лужкова щодо Севастополя та вважає оголошення його персоною нон-грата – заходом, відповідним до вимог Конституції України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.