Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Дубно відбувся музичний фестиваль «Тарас Бульба-2006»

Народний Вісник Регіон: Рівненська область 12998 переглядів

Опубліковано - 19.07.2006 19:21 | Всі новини | Версія для друку

Український рок живе і процвітає! Цю тезу в черговий раз підтвердив всеукраїнський рок-фестиваль «Тарас Бульба», що з 14 по16 липня відбувався у мальовничому містечку Дубні на Рівненщині. Фестиваль, що є ровесником незалежності Української Держави і який відзначав цього року 15-ту річницю існування.

Задовго до фесту українськими музичними ЗМІ ширилося багато чуток про те, що «Тарас Бульба-2006» не відбудеться у зв’язку з відсутністю коштів на його проведення. Мовчав офіційний сайт фестивалю і здавалося, що на цей рік про нього доведеться забути. Але закінчилося все добре.

Фестиваль підготували, організували та провели попри ряд чинників, які цьому заважали. Так от, починалося все з відбору, який відбувався протягом декількох місяців перед фестом в різних регіонах України, в результаті якого у фінальну частину «Тараса Бульби» потрапило 26 гуртів.

Крім конкурсантів в якості гостей на фест мали завітати відомі українські гурти, які б виступали на третій день в рамках гала-концерту. І, звичайно, до Дубна приїхало дуже багато пошановувачів української рок-музики, які, не зважаючи на велику кількість п’яних неформалів у своїх лавах, активно відпочивали протягом усіх трьох днів.

Місцева влада виділила для всіх бажаючих гуртожиток та велику галявину поблизу закинутого стадіону, де в студентських кімнатах або в наметах на природі, можна було знайти притулок. Характерною рисою цьогорічного фесту став дощ, який не вщухав протягом фестивалю і досягнув свого апогею на третій день під час гала-концерту, коли переріс у справжню зливу.

Перший фестивальний день, який розпочався о 6-ій годині вечора, дав можливість усім присутнім побачити і почути всіх конкурсантів, які пройшли відбір на фест і мали можливість виконати 2-3 пісні. Як і кожного року, «Бульба» представив публіці широке різноманіття музичних стилів: від легких і веселих рокопопсу та рок-н-роллу до важких депресивних, але потужних та драйвових нью-металевих гуртів.

Журі, що складалося з поважних в українському музичному середовищі персон, вибрало серед них 12 найдостойніших, що мали виступити наступного дня. Вже першого дня можна було виокремити не вельми широке коло претендентів на перемогу у фесті.

Другий фестивальний день, що супроводжувався тим же невщухаючим дощем, дав змогу як журі, так і всім присутнім на центральному майдані Дубна по-справжньому насолодитися святом, відриваючись під музику найкращих гуртів, які завітали цього року на фестиваль. Саме цей день і визначив остаточно дипломантів, призерів та володарів гран-прі «Тараса Бульби-2006».

Отже, третього дня в рамках гала-концерту було оголошено імена гуртів, які отримали звання дипломантів, призерів та переможців фестивалю. Не завадив цьому навіть дощ, який цілий вечір падав на місто та його центральну частину, де відбувалося все дійство. Але це не стало перешкодою для любителів року та місцевих жителів, які достатньо пристойно, зважаючи на погоду, заповнили майдан.

Дипломантами фестивалю стали наступні гурти: «Пан Забіяка» з Києва (щось середнє між рок-н-роллом та панком), «Віртуальний джем» з Сімферополя (14-річний хлопець, віртуоз гри на електрогітарі) та «Папа Карло» з Харкова (ліричний рок з не меншою лірикою в текстах).

Третє місце другий рік поспіль зайняв гурт «Полинове поле» зі Львова, який, маючи оперний голос бек-вокалістки та виконуючи суміш готики, фольку та дез-металу, зумів завоювати любов публіки та визнання журі. Крім них, третю премію отримав і київський гурт «Навколо кола», який грає легкий рок з цікавими текстами та драйвом у музиці. Друге місце завоювали теж львів’яни - гурт «Кожному своє», який грає рокопопс, і відверто кажучи, нічого цікавого не продемонстрував.

Київський нью-металевий гурт «Etvas Unders» з мужнім голосом вокалістки та вмілими руками барабанщиці отримали заслужене перше місце. І володарями гран-прі «Тараса Бульби - 2006» із правом записати безплатно альбом стали хлопці з львівського нью-металевого гурту «Анна», які на попередньому фестиваля в Дубні зайняли 1-ше місце. Важка драйвова музика, хороший вокал, емоції, шалена підтримка публіки - і як результат - «Анна» стали кращою з кращих.

Щодо гостей цьогорічного «Тараса Бульби», то, без сумніву, всіх присутніх порадував рівненський ска-панковий «Брем Стокер», який заспівав свої нові пісні, та гурт з того ж самого міста «От Вінта», який під час страшної зливи змушував всіх присутніх на майдані під свої хіти танцювати. Традиційно класно виступив «Вій» - легендарний український рок-гурт з Києва. Не було очікуваних «Де Шіфера» та «Ніагари», але й без них свято справжньої української музики пройшло на славу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.