Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Грузія покидає СНД

Новини Сакартвело 7616 переглядів

Опубліковано - 12.08.2008 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Грузія покидає СНД
Грузія покидає СНД
Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи на багатотисячному мітингу в центрі Тбілісі, пообіцяв вивести Грузію зі складу СНД. Російські війська об’явлені окупаційними.

"Ми остаточно покидаємо СНД і пропонуємо іншим країнам покинути це об’єднання, яким управляє Росія", - заявив Саакашвілі.

Також грузинський Президент пообіцяв "не дати спуску агресорам". Саакашвілі заявив, що "в ці хвилини продовжуються авіанальоти" і гинуть його співгромадяни. "Ми ухвалили рішення оголосити російські озброєні підрозділи в Абхазії і Південній Осетії окупаційними військами", - сказав грузинський Президент.

"Як президент Грузії, я перед вами в дуже важкому положенні. Вчора я своїми очима бачив як нас бомбили, і усвідомлював, що у цей момент нічого не можу зробити, щоб захистити свій народ від цього", - заявив Михайло Саакашвілі.

На мітингу виступив також мер Тбілісі Гігі Угулава. Він сказав: "Ті країни і організації, від яких ми чекали допомоги, не виправдали наших надій. Підтримка послідувала з боку тих країн і організацій, від яких ми її не чекали". А спікер парламенту Грузії Давид Бакрадзе оголосив про те, що Грузія не залишить спроб приєднання Абхазії і Південної Осетії: "Ми все зробимо для того, щоб через десять, сто або тисячу років Цхінвалі і Сухумі були нашими". Бакрадзе порівняв грузинський народ з ізраїльським і заявив, що "ізраїльський народ 2000 років шукав свою землю і прагнув створити свою державу, і домігся цієї мети".

Мітинг на підтримку миру почався в Тбілісі близько години тому. У заході беруть участь, за оцінками журналістів, декілька сот тисяч осіб.

Грузинська влада стверджує, що російські ВПС бомблять населені пункти на території Грузії. Російська сторона ці повідомлення спростовує і підкреслює, що авіація завдає ударів тільки по стратегічних об’єктах, які можуть бути використані для нападу на Південну Осетію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.