Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гримаси національної науки. Столичний унівеситет хотіли перетворити на шинок

Правосуддя 7959 переглядів

Опубліковано - 23.09.2008 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Гримаси національної науки. Столичний унівеситет хотіли перетворити на шинок
Гримаси національної науки. Столичний унівеситет хотіли перетворити на шинок
Прокуратура міста Києва виявила спробу незаконної зміни форми власності з державної на приватну учбових приміщень, що перебувають на балансі Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

Як встановлено, між колишнім керівником Київського національного університету ім. Т.Шевченка та одним із комерційних підприємств укладено договори про спільну діяльність, відповідно до яких, крім об’єднання інвестицій для досягнення спільної мети, передбачено зміну форми власності нежитлових приміщень університету з державної на приватну.

За умови виконання даних угод призначені для навчально-виховного процесу студентів приміщення могли б перетворитися на торгівельно-розважальні комплекси.

Враховуючи порушення прав студентів та приховане відчуження державного майна, прокуратура столиці звернулась до Господарського суду міста Києва з позовами про визнання угод недійсними з моменту їх укладення. Рішенням Господарського суду міста Києва від 12.09.08 позовні вимоги прокуратури задоволені у повному обсязі.

Від “Аратти”: а що, власне, можна було чекати від колишнього члена ЦК КПУ Віктора Скопенка? Звичайний компартійний номенклатурник від науки.

Як відомо, в роки поскомуністичного чиновницького раю, Скпенко, не без допомоги іншого номенклатурника від науки Патона, не тільки втримався на державній посаді, а й, як бачимо, активно перетворював державне майно у приватни, тобто власні, доходи. І не тільки учбові корпуси. Це - дрібничка. Найбільш прибутковим "бізнесом" була золота столична земля.

Тепер, пан-товаріщ Скопенко - на почесній державній пенсії, а на університетській землі - зарясніли новобудови. Не подумайте погано: до унівеситету вони не мають жодного стосунку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.