Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху

Суспільне життя 10040 переглядів

Опубліковано - 17.11.2008 12:31 | Всі новини | Версія для друку

Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху
Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху
Сьогодні починають діяти нові штрафи, більші за попередні у 10 разів. Законодавчо вони набули чинності ще вчора, але оскільки неділя - вихідний день, інспектори ДАІ починають по-новому штрафувати тільки з 17 листопада.

Водії чекали на "чорний понеділок" з жахом. Деякі з них вважають, що таким підняттям "тарифів на порушення" за їхній рахунок підняли зарплату даїшникам. Проте, більшість власників залізних коней погодилися, що у цьому є і позитивний момент, адже таке підвищення штрафів змусило їх повторити правила дорожнього руху, а їх дотримання допоможе не втрачати кошти, повідомляє газета "Сегодня".

Якщо ж даїшники вимагатимуть гроші, не зважаючи на наявність вогнегасника, аптечки і решти, тобто незаконно, кияни можуть поскаржитися на них за телефоном довіри, номер якого 483-70-64.

Самі ж інспектори ДАІ уже зараз говорять про те, що їздити почали краще, у той же час вони погоджуються з водіями щодо того, що штрафи підняли занадто сильно, пише газета "24". На їхню думку, така зміна вдарить по гаманцях, в першу чергу, середньостатистичних водіїв з невисокими зарплатами, що ж стосується власників "Лексусів" і "Бентлі", то вони продовжуватимуть порушувати правила дорожнього руху з тією ж частотою.

Окрім нових штрафів, в силу мали вступити й інші нововведення, але цього не сталося. Диктофони, за допомогою яких патрульні повинні записувати всі розмови з водіями, у більшості є, але ними майже не користуються. Машин, обладнаних системами спостереження, - десяток на всю країну.

Автомобілів з локаторами, які фіксують всі переміщення патрулів, теж поки що 40 штук. Прописану у законі фото- і відеофіксацію порушень не пропрацьовано, тому введено її буде не раніше, ніж через декілька місяців, як і систему нарахування балів.

Згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення врегулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", прийнятому Верховною Радою в кінці вересня і підписаним президентом України Віктором Ющенком, за непристібнутий ремінь безпеки, наприклад, можуть узяти від 51 до 85 гривень (раніше було 3,4-8,5 грн.), за проїзд на червоне світло - 510-680 грн (замість 8,5-17 грн), а пішоходи, які переходять дорогу у недозволеному місці, мають бути готовими попрощатися з 85 гривнями. Повна таблиця штрафів.

Минулого тижня начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць розповів про схему контролю за сплатою штрафів: інспектор ДАІ видає порушникові протокол і постанову, в якій вказано суму штрафу. Водій повинен сплатити штраф протягом 15 діб, після закінчення яких штраф подвоїться. Власне контроль здійснюється, коли водій приїжджає на техогляд або знімати машину з обліку - саме тоді йому відмовлять в техогляді, якщо він не зможе показати корінці квитанцій про сплату штрафу.

Коломієць також уточнив, що штрафні бали не тільки нараховуватимуть, але і знижуватимуть, наприклад, за своєчасну сплату штрафу. Бали нараховуватимуться на спеціальні пластикові картки.

Нагадаємо також, що в кінці жовтня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко видав указ, що забороняє інспекторові на службі мати в кишені валюту і більше 100 гривень. Для стеження за інспекторами буде введено вибірковий контроль, а також відеоконтроль.

"До кінця року 400 патрульних машин буде обладнано відеоспостереженням, що працює на 270 градусів. Три відеокамери пишуть ситуацію ззовні машини (вперед, назад, на тротуар, а на проїжджій частині інспекторові заборонено працювати) й одна - всередині салону. Доступу до цієї зйомки екіпаж "патрульки" не має. Отже всі дії інспектора постійно фіксуються", - повідомив Коломієць.

Звернемо увагу, що ще 7 травня цього року президент був серйозно стурбований зростанням кількості ДТП. Він звернувся до парламенту, Луценка і до губернаторів з проханням невідкладно прийняти заходи для врегулювання катастрофічної ситуації.

Зокрема, він наполягав, щоб Верховна Рада невідкладно прийняла в цілому законопроект про безпеку дорожнього руху, який підвищує відповідальність водіїв, а також розміри штрафів за порушення ПДР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.