Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політичні репресії. ГПУ поновла кримінальну справу на Москаля

Пістолетне право 7459 переглядів

Опубліковано - 20.11.2008 23:41 | Всі новини | Версія для друку

Політичні репресії. ГПУ поновла кримінальну справу на Москаля
Політичні репресії. ГПУ поновла кримінальну справу на Москаля
ГПУ відмінила постанову прокуратури Києва про відмову в порушенні кримінальної справи за матеріалами СБУ щодо незаконного надання громадянам у 2004 році статусу учасників бойових дій Держкомітетом України у справах національностей та міграції, яке тоді очолював Геннадій Москаль.

Як повідомила прес-служба СБУ, Генпрокуратура зобов’язала столичну прокуратуру додатково вивчити вказані матеріали та прийняти після цього відповідне рішення.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада на брифінгу у Києві т.в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що Служба безпеки передала до Генеральної прокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата України (фракція НУ-НС) Москаля.

“За результатами дослідчої перевірки СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата України Москаля, пов’язану, насамперед, с порушенням закону про статус ветеранів війни”, - сказав Наливайченко, пояснивши при цьому, що йдеться про незаконне надання документів “чиновникам або ж просто хабарникам”, які жодного відношення не мали до бойових дій, а тому не мали жодного права вважатися ветеранами.

Як повідомив сам Москаль, 14 жовтня 2008 р. прокуратура міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину стосовно посадових осіб Державного комітету України в справах національностей та міграції за матеріалами, які найшли до СБУ нібито в 2004 році.

4 листопада ц.р. Шевченківський районний суд м. Києва закрив провадження за протоколом, складеним працівниками СБУ згідно з законом України про боротьбу з корупцією нібито за незаконне отримання статусу учасника бойових дій за матеріалами вказаного вище держкомітету. Суд не знайшов у наданих матеріалах складу корупційних дій.

Також Москаль заявив, що Держкомнацміграції не має повноважень для надання громадянам статусу учасника бойових дій.

Від “Аратти”:власне, дії ГПУ щодо одного із найактивніших нардепів лише свідчать про політичне замовлення, а не прагнення встановити істину.

Адже, із подій, про які раптово згадали в СБУ, пройшло чотири роки. Тобто, термін, за який, при наявності бажання, у цій справі давно можна було поставити крапку.

При тому, зазначимо, що чинний КПК не визначає для розслідування подібних справ термін, більший ніж півроку. Отже, виникає логічне запитання до СБУ: на підставі чого провадження було продовжено? Це що, розслідування діянь серійного вбивці, гвалтівника чи диверсанта? Проте, у Олександра Медведька, чомусь такого запитання не виникло.

Як, очевидно, не виникає ентузіазму розслідувати факти, які нардеп Москаль викладає у своїх численних зверненнях. Зокрема, про пристрасть Балоги пересуватися на відпочинок літаками й за кошт платників податків. Чи про прихватизацію Мукачівського замку “Паланок” разом із військовим містечком у центрі міста...

Але й очевидно те, що така діяльність народного обранця із антикорупційного Комітету - явно не до смаку на Банковій, де перебуває, сформована особисто Президентом Ющенком, відповідальна влада. Та, яку він обіцяв виборцям із сцени Майдану.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.