Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Катерина Ющенко презентувала в Королівському музеї Онтаріо найбільшу виставку Трипільської культури

Суспільне життя 11399 переглядів

Опубліковано - 29.11.2008 03:10 | Всі новини | Версія для друку

Фото - TORONTO STAR
Фото - TORONTO STAR
Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» дружина Президента України Катерина ЮЩЕНКО відкрила в Королівському музеї Онтаріо виставку «Стародавня Україна: загадки Трипільської культури».

У заході також взяли участь представники влади Канади та провінції Онтаріо, української громади Канади, діячі культури і мистецтва України, ЗМІ, науковці, дослідники, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Ігор Осташ, Генеральний консул України в Торонто Олександр Данилейко, представники Посольства та Консульства України в Канаді і Фонду «Україна 3000».

Відкриваючи виставку, пані Катерина Ющенко висловила глибоку подяку виконавчому директору Королівського Музею Онтаріо Уїльяму Торселу та Голові Ради директорів Королівського музею Онтаріо Джеймсу Костянтину Темертею, за ініціативи та фінансової підтримки якого відбулася ця подія.

Виставку «Стародавня Україна: загадки Трипільської культури» складають артефакти Трипільської культури, передані спеціально для цієї події з українських музеїв і приватних колекцій. В експозиції виставки – експонати з Національного музею історії України, фондів Інституту археології НАН України, Вінницького обласного краєзнавчого музею та Одеського археологічного музею. Формуванням виставки протягом місяця займалася команда канадських та українських науковців. Презентація такої кількості предметів Трипільської культури із залученням багатьох українських музеїв за межами України відбувається вперше.

Виставка, яка викликала великий інтерес у публіки, працюватиме до кінця березня 2009 року. Наразі розглядається можливість організації туру цієї виставки містами Канади та США.

Раніше цього ж дня пані Катерина Ющенко оглянула виставку «Стародавня Україна: загадки Трипільської культури» в присутності представників ЗМІ.

Королівський музей Онтаріо, заснований у 1857 році, є п’ятим за розміром музеєм Північної Америки та найбільшим у Канаді. Понад 40 галерей закладу поділяються на дві основні категорії – натуральної історії (птахів, рептилій, мамонтів, динозаврів тощо) та світової культури. Загалом, у музеї зібрано близько 6 мільйонів експонатів, серед яких – художні колекції Близького Сходу, Африки, Східної Азії, колекції з європейської та канадської історії, велика кількість експонатів, присвячених доісторичній епосі.

Пані Катерина Ющенко і представники Фонду «Україна 3000» перебувають в Канаді з робочим візитом, основна мета якого – відкриття виставки «Стародавня Україна: загадки Трипільської культури» в Королівському музеї Онтаріо. Раніше пані Катерина провела зустріч з представниками української громади Канади та відвідала Законодавчу Асамблею провінції Онтаріо.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.