Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Країні потрібний Литвин?

Подія дня 11455 переглядів

Опубліковано - 9.12.2008 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Країні потрібний Литвин?
Країні потрібний Литвин?
Володимир Литвин обраний головою Верховної Ради. За проголосувало 244 депутатів. Зокрема голосували 3 депутати ПР, 154 - БЮТ, 40 - “Нашої України”, 27 - КПУ, 20 - Блок Литвина.

Голосування відбулося відкритим голосуванням. Внесення кандидатур відбувалося з голосу. Нашоукраїнець Юрій Кармазін нагадав про проект Олександра Омельченка про обрання головою Володимира Литвина.

"Оскільки це єдина легітимна постанова, яка внесена, яка вилежалась, переконаний, що ми маємо підтримати цю кандидатуру", - заявив депутат.

Регіонал Олександр Єфремов натомість зауважив, що це не єдина постанова і не єдина кандидатура. Він нагадав, що партія висувала кандидатуру Олександра Лавриновича.

"Але ми не про те говоримо... З нашої точки зору, треба спершу сказати, чи є коаліція, яка готова взяти відповідальність за те, що відбувається в державі", - зазначив регіонал.

"Не маючи нічого проти Володимира Михайловича, ми не можемо брати участь в постановці питання таким чином", - заявив Єфремов.

При цьому Олександр Лавринович зняв свою кандидатуру.

Після голосування Лавринович передав Литвину керівництво парламенту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.