Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наївняк. Севастопольці думають, що Ахметов слухатиметься Чорномирдіна

Регіональні новини Регіон: м.Севастополь 10201 перегляд

Опубліковано - 1.02.2009 17:02 | Всі новини | Версія для друку

Наївняк. Севастопольці думають, що Ахметов слухатиметься Чорномирдіна
Наївняк. Севастопольці думають, що Ахметов слухатиметься Чорномирдіна
Ініціативна група мешканців Севастополя написала листи Послу РФ Віктору Черномирдіну, щоб той захистив їх від Ріната Ахметова. Копії отримали Ющенко і Тимошенко.

Ініціативна група громадян, що представляє Раду екологічних організацій Севастополя, надіслала лист послові Російської Федерації в Україні Віктору Черномирдіну з проханням захистити місто від будівництва вугільного терміналу (універсального перевалочного комплексу), яке планує здійснити компанія «Авліта», що входить в холдинг «Метінвест», який належить Рінату Ахметову.

Аналогічні листи направлені на адресу міських властей, президента Ющенка і Кабінету міністрів, повідомляє міський телеканал НТС.

31 січня в Севастополі відбудуться громадські слухання, присвячені будівництву терміналу.

Газета «Слава Севастополя» назвала їх «екологічними посиденьками» у зв'язку з тим, що проект об'єкту ще не готовий, і тому немає предмету обговорення.

Заступник голови міськради Юрій Дойніков в ефірі севастопольського телебачення заявив, що, хоча міськрада з розумінням віднеслася до ініціативи громадян і розпорядилася безкоштовно виділити зал для проведення заходу, документів, що регламентують порядок загальноміських слухань, не існує. Вони будуть розглянуті тільки на лютневій сесії міськради.

Проте організатори заходу пояснюють свою ініціативу тим, що проведені влітку минулого року за ініціативою «Авліти» в Нахімовському районі передпроектні слухання були нелегітимними. Присутні на них громадяни не були севастопольцями, а доповідь про екологічні наслідки була опублікована тільки через три дні після проведення слухань.

«Слухання відбудуться у будь-якому випадку. Законодавча база для їх проведення є. Є гарантія, що це будуть дійсно народні слухання, що буде врахована воля севастопольців», - заявила голова Ради екологічних організацій Маргарита Литвиненко.

Від “Аратти”: ми, власне, щось не зрозуміли: або нардеп Партії регіонів змінив громадянство, або автори чолобітної не в курсі, що мешкають в Україні, яка аж ніяк не Росія.

Втім, сам факт того, що громадяни України зветаються до Посла іноземної держави - свідчить про те, що у місті досі немає української державної влади.

А яка ж влада у Севастополі? Судячи із процитованих представників місцевої влади - чиновницько-кримінальна. Бо українські службовці і депутати мають знати, що в Україні є закон, який регламентує вирішення подібних суперечок: шляхом місцевого референдуму. Бо так звані слухання - це звичайнісіньке окозамилювання, винайдене клерками.

Фактично, місцевий плебісцит, в якому бере участь все населення регіону, відповідно до реєстрації, а його результат - фіксується документально, є матеріальною фіксацією волі виборців. Отже, як для місцевого самоврядування - це легітимний механізм вивчення громадської думки, в тому числі, із спірних питань.

А чолобітні - це, вибачте, свідчення того, що севастопольці ще не стали хазяйвами у власній оселі. А там де немає хазяїна - завжди з'являються ахметови й коломойські.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.