Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Закарпатті відбувся “Парад наречених-2009”

Народний Вісник Регіон: Закарпатська область 14628 переглядів

Опубліковано - 30.06.2009 00:43 | Всі новини | Версія для друку

На Закарпатті відбувся “Парад наречених-2009”
На Закарпатті відбувся “Парад наречених-2009”
ІІ Закарпатський Парад наречених, який пройшов 28 червня в Ужгороді та Мукачеві, по праву може претендувати на найбільш яскравий і видовищний захід року.

Організатори (а це Закарпатський обласний осередок ГО “Фронт Змін”, Закарпатська ліга КВН, Корпорація свят “Не ПоНял”, Туристичний інформаційний центр Закарпаття, кафедра туризму УжНУ) свої обіцянки виконали – шоу за участі 90 дівчат, вбраних у весільні сукні, розтопило серця навіть похмурих скептиків, а всі закарпатці до Днів Молоді і Конституції України отримали незабутнє свято.

Яких тільки суконь не побачили члени журі, коли перед ними поставали одна одної краща всі 90 учасниць. Під час створення образів дівчата спільно з майстрами проявили стільки креативу й фантазії, що нагородити хотілося всіх і відразу. До речі, перукарі, візажисти, весільні й салони краси свої послуги надавали учасницям безкоштовно. В результаті, одна прийшла в сукні, яка одночасно навпіл складалася зі вбрання нареченої і нареченого, друга одягла конструкцію із живих квітів, інша привернула увагу незвичайним весільним платтям, складеним із 700 пластмасових одноразових ложок. Усі без винятку члени журі відзначили образ “весільного генерала” у виконанні найстаршої з учасниць - артистки Закарпатського облмуздрамтеатру Наталії Засухіної. Костюм формував білосніжний атласний мундир, кашкет з фатою, оздоблені стразами білі гумові чоботи і сріблястий дерев’яний кулемет.

Не менш оригінальними були й букети наречених - у вигляді футбольного м’яча, парасолі, віяла, складовими інших були овочі, цукерки і навіть живий песик.

Відомий комік Георгій Делієв, якого спеціально запросили в журі, не приховував захоплення і згодом сказав, що відтепер вважатиме Ужгород столицею наречених.

Слід зазначити, що цього разу серед учасниць виявилося майже порівну вже заміжніх жінок і тих, хто весільну сукню ще не одягав.

Вже після першого знайомства дівчата покинули журі у важких роздумах щодо визначення найдостойніших, а самі вирушили на фото-сесію. 12 професійних фотографів обслуговували наречених. Трохи згодом власні портфоліо учасниці отримають як один із подарунків за участь у Параді. Відбувалася фото та відео-зйомка на різних майданчиках міста: на Машинобудівному заводі, залізничному вокзалі, ресторані і навіть у військовій частині. Солдатам, які проходять там строкову службу і які уважно спостерігали за всім дійством, сподобалося.

Затим весільний кортеж із 35 лімузинів, кабріолетів та автомобілів найрізноманітніших марок і конструкцій, також безкоштовно наданих у тимчасове користування учасницям, вирушив до Мукачева. Незвичайна святкова хода майже сотні наречених центром міста сколихнула розмірений ритм життя мукачівців. Почувши звуки народних мелодій у виконанні відомого фольклорного колективу “Гудаки”, який супроводжував Парад, всі вибігали на вулиці й знімали наречених на фото та відеокамери своїх мобільних телефонів.

Після цього кортеж повернувся до Ужгорода. Пообідавши в Ужгородському замку, наречені пройшли вулицями обласного центру. Городяни з нетерпінням чекали кульмінації дійства та нагородження кращих, а тому до початку святкової програми о 19.30 площа Театральна була вщент заповнена кількома тисячами людей. Концерт розпочався, щойно дівчата вишикувалися на сцені. Нагороджували їх у п’яти номінаціях. Організатори наголошують, що єдиної переможниці в Параді наречених бути не може, оскільки це свято для всіх без винятку учасниць. Тому одну перемогу розділили на п’ять і в кожній визначили кращу.

Першою приз отримала Христина Глуханич. Вона перемогла в інтелектуальному конкурсі, організованому Закарпатським обласним осередком “Фронт змін”, на краще тлумачення слогану “Я – сім’я”. Конкурс покликаний привернути увагу юних учасниць до родинних цінностей і усвідомлення відповідальності за майбутню сім’ю, адже для більшості дівчат заміжжя асоціюється тільки з гарною церемонією, білою сукнею і весільним тортом.

Володарками кращої зачіски журі визнало Мар’яну Яцків (волосся їй вкладали у салоні “Марі”), букета -. Анастасію Шатрову (майстрині салону “Вікторія” його оформили у вигляді напівзакритої парасолі), оригінальної сукні – Наталію Засухіну ( “весільний генерал”), класичної сукні – Ольгу Бартєнєву ( салон “Беліссімо”). Головний приз – путівку на двох до Європи – розіграли шляхом лотереї, і щасливий квиток витягла Лєна Фріга.

Ще цього дня в Ужгороді було встановлено кілька рекордів України – городяни мали змогу побачити фату завдовжки 50 метрів, яку нареченій несли близько півсотні дітей. Ввечері перед великим салютом у небо злетіла триметрова наречена, зроблена з повітряних кульок. З-поміж натовпу височіли “найвищі” молодята на спеціальних ходулях.

Як і годиться, закінчилося весілля танцем молодої. З його допомогою учасниці зібрали близько 2000 грн., і ці гроші передано Ужгородській міській лікарні для потреб покинутих батьками немовлят. Попрощалися наречені з глядачами також традиційно, кинувши в натовп свої весільні букети. Тим, хто їх впіймав, учасниці наче передали естафету і запросили наступного року також взяти участь у третьому Закарпатському Параді наречених. У цей час зі сцени лунав гімн Параду наречених на слова Сергія Денисенка і Ростислава Буланова, музику Віталія Повханича у виконанні Олександра Садварі, Ольги Матьовки та Бориса Яценка.

В серпні цього року організатори Параду обіцяють показати кращих закарпатських наречених Європі. Для цього дівчат відправлять до туру по столицях європейських держав (Будапешт, Відень та інші) - повідомляє ua-reporter.com.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.