Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Донецьк прибувають родичі загиблих у катастрофі ТУ-154

Надзвичайна подія Регіон: Донецька область 12463 перегляди

Опубліковано - 23.08.2006 13:34 | Всі новини | Версія для друку

У Донецьк прибувають родичі загиблих у катастрофі ТУ-154
У Донецьк прибувають родичі загиблих у катастрофі ТУ-154
У середу, 23 серпня, у Донецьк прибули перші родичі загиблих у катастрофі літака ТУ-154. В Україні скасовано раніше заплановані на цей день святкування з нагоди Дня державного прапора.

"За ніч звернулося 15 осіб, в тому числі 13 - по телефону і двоє приїхали, - повідомили в оперативному штабі з надання допомоги родичам потерпілих в авіакатастрофі.

За інформацією штабу, очікується приліт двох літаків з родичами загиблих. Третій літак, як запланлвано, прибуде з Краснодарського краю з 23-26 родичами загиблих. Людей, які приїхали, розмістять у готелях і будуть направляти на місце катастрофи після одержання дозволу від комісії з розслідування катастрофи.

Виліт іншого літака з родичами загиблих переноситься з 12:00 за московським часом. Це пов’язано з тим, що пасажири на даний рейс збираються з різних міст. Інформація про кількість пасажирів уточнюється.

Російський пасажирський літак Ту-154 потерпів катастрофу 45 км від Донецька. 22 серпня о 14:39 за київським часом лайнер пропав з екранів радарів. За попередніми даними, літак потрапив у зону сильної турбулентності. ТУ-154 належав авіакомпанії "Пулковські авіалінії" (RA-18155) і виконував рейс Анапа - Санкт-Петербург. На борту знаходилися 160 пасажирів і 10 членів екіпажу. Всі вони загинули.

В Україні скасовано раніше заплановані на середу святкування з нагоди Дня державного прапора. Президент Віктор Ющенко оголосив 23 серпня днем жалоби.

"Президент Ющенко підписав указ про оголошення 23 серпня днем жалоби у зв’язку з катастрофою пасажирського літака ТУ-154 авіакомпанії Пулковські авіалінії РФ, що трапилася 22 серпня поблизу села Новгородське Донецької області і призвела до значних людських жертв", - зазначили в прес-службі глави української держави.

Українська і російська комісії вже приступили до роботи на місці катастрофи. За словами глави української комісії, міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського, робота буде йти в тісному контакті.

В даний час на місці катастрофи російського літака працюють близько 140 російських рятувальників, повідомили в Південному регіональному центрі МНС Росії. Зокрема, сьогодні вранці до місця трагедії прибула група Південного регіонального центра МНС, яка відправилася напередодні з Ростова-на-Дону наземним шляхом. Крім того, ввечері 22 серпня в Донецьк прибув вертоліт Мі-8 з Ростова-на-Дону з десятьма рятувальниками, а також транспортний літак Іл-76, що доставив групу російських фахівців, необхідне устаткування і три аварійно-рятувальних автомобілі МНС.

З української сторони в районі падіння літака працюють 332 співробітники МНС, МВС, Служби безпеки України, МОЗ, "Укртелекому", а також 59 одиниць техніки. Зону надзвичайної ситуації оточено, розгорнуто оперативний штаб, польовий центр зв’язку, наметове містечко для рятувальників і родичів загиблих, освітлювальну мережу місця катастрофи. Місце авіакатастрофи розбито на сектори для пошуку чорних скриньок.

Крім того, на місце події прибуло близько 150 рятувальників і психологів із РФ. Не виключено, що родичів загиблих не повезуть на місце катастрофи, а впізнання буде проходити в морзі першої держлікарні Донецька.

За попередніми даними, причиною катастрофи могло стати влучення літака в зону сильної турбулентності. Таку версію висловили в Росаеронавігації. Відповідно до іншого припущення, ТУ-154 міг зайнятися в результаті влучення в нього блискавки, коли пролітав грозову хмару. Там стверджують, що версія теракту цілком відпадає. "На даний момент немає ніяких даних, які б свідчили про те, що на борту літака міг статися терористичний акт", - сказали в МНС РФ. У прес-службі додали, що повну картину того, що трапилося можна буде відновити тільки після того, як буде знайдено і розшифровано чорні скриньки.

На даний момент відомо, що екіпаж літака перед падінням запитував дозвіл на зміну курсу у зв’язку з грозою. Про це повідомив міністр транспорту і зв’язку України Микола Рудьковський. За його словами, українські диспетчери дозволили літаку пройти 20 км на схід від встановленого курсу.

На борту ТУ-154, крім росіян, знаходилися 5 іноземців

На борту літака ТУ-154 "Пулковських авіаліній", що розбився напередодні в Донецькій області України, знаходилися п’ятеро іноземних громадян.

Про це повідомляє заступник гендиректора з зовнішніх зв’язках авіакомпанії Василь Налетенко.

За попередніми даними, на борту лайнера, який летів рейсом Анапа - Санкт-Петербург, був один громадянин Нідерландів, два громадяни Німеччини, один - Франції і ще один - Фінляндії, зазначив Налетенко.

За його словами, консульства країн, громадяни яких, напевне, летіли в ТУ-154, попереджені і зараз вони перевіряють дану інформацію.

Точні відомості про пасажирів лайнера, що розбився, буде оголошено на конференції, яка відбудеться в аеропорту "Пулково" орієнтовно о 15:30 за московським часом, зазначив Василь Налетенко.

З росіян на борті ТУ-154 знаходилися в основному жителі Санкт-Петербурга, а також 22 жителі Норильська і три особи з Мурманська.

Знайдено "чорні скриньки " Ту-154

На місці падіння пасажирського авіалайнера Ту-154 у Донецькій області виявлено параметричний бортовий самописець.

Про це повідомив Перший канал російського телебачення з посиланням на відповідні заяви міністра транспорту Росії Ігоря Лєвітіна.

Зараз з’ясовується стан самописця і проводяться пошуки другої "чорної скриньки" - мовної.

Також стало відомо про виявлення другої чорної скриньки.

Кілька годин тому на місці падіння лайнера, який летів по маршруту Анапа - Санкт-Петербург, почалися пошукові роботи. До цього на площадці, де знаходяться уламки Ту-154, ніяких слідчих заходів не проводилося. Місце катастрофи, за словами фахівців, знаходилося в "замороженому стані".

Після першого засідання спільної україно-російської урядової комісії з розслідування обставин падіння літака, до роботи на місці катастрофи приступила група експертів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.