Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Маленькі росіяни більше бояться власного уряду, ніж американських імперіалістів

Імперія «Совок» 7280 переглядів

Опубліковано - 14.07.2009 12:57 | Всі новини | Версія для друку

Маленькі росіяни більше бояться власного уряду, ніж американських імперіалістів
Маленькі росіяни більше бояться власного уряду, ніж американських імперіалістів
Росіяни почали більше побоюватися за своє матеріальне благополуччя і порівняно із минулим роком набагато менше бояться війни та загрози НАТО.

Таким є один із основних результатів дослідження, оприлюдненого у понеділок, 13 липня, Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД)

Як було з'ясовано у процесі опитування, головною національною загрозою росіяни вважають економічну кризу, слабку промисловість і проблеми у сільському господарстві. Про це заявили 11% респондентів. Трохи менше - 9% - стурбовані алкоголізмом, наркоманією і загальною деградацією населення.

Лише на третьому місці серед потенційних загроз росіяни називають військову загрозу з боку США, НАТО і Заходу в цілому, а також можливість Третьої світової війни (9% і 7% відповідно).

По 6% росіян вважають, що Росії загрожують тероризм, бідність, низький рівень життя населення, корупція, злодійство і бюрократизм, а також безробіття. По 5% респондентів побоюються демографічної кризи та загрози війни із Півдня, Сходу.

Ще 4% вважають, що загрозою для Росії є гарячі точки (Чечня, Дагестан та інші), а також локальні війни на території Росії. По 3% опитаних вказують на такі небезпеки, як бездуховність і відсутність культури, екологічна загроза, наплив мігрантів з інших регіонів.

Далі йдуть погрози у вигляді міжнаціональних конфліктів, націоналізму і фашизму, злочинності (по 2%). Трохи менше росіян побоюються інфляції, байдужості влади до народу, розпаду Росії, розшарування суспільства на багатих і бідних, виснаження природних ресурсів (по 1%).

Більше третині (39%) росіян важко відповісти, з якими саме загрозами може зіткнутися Росія.

У 2008 році трійка головних страхів росіян виглядала інакше: тоді на перше місце потрапила загроза війни, на друге - тероризм, і лише 4% згадали економічні труднощі.

"Взагалі алкоголізм та соціально-економічні проблеми традиційно посідають перші місця у рейтингу страхів, але минулорічне дослідження проводилося одразу після грузинських подій, тому на перше місце вийшла тема зовнішнього ворога", - прокоментував результати опитувань начальник аналітичного відділу ВЦВГД Леонтій Бизов.

Страх перед війною або тероризмом відчувається людьми дуже гостро, але недовго, - зазначає соціолог. До таких самих "ситуативних" страхів, на думку Бизова, належить і образ "загрози зі Заходу", що стало актуальним у роки охолодження відносин між Росією та США.

Коли Джорджа Буша змінив Барак Обама, "загроза зі Заходу" у суспільній свідомості відступила на другий план, але її місце зайняла "загроза із Півдня": якщо минулого року лише 1% опитаних головною небезпекою Росії називав "загрозу із півдня, сходу, з Китаю ", то, судячи із даних цього дослідження, таких уже 5%.

Ініціативне Всеросійське опитування ВЦВГД було проведене 27-28 червня. Опитано 1 тис. 600 осіб у 140 населених пунктах у 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.