Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Полтаві депутати разом з мером побили будівельників пам’ятника Мазепі

Скандал Регіон: Полтавська область 9893 перегляди

Опубліковано - 15.07.2009 20:15 | Всі новини | Версія для друку

Мера міста звинуватили в українофобстві
Мера міста звинуватили в українофобстві
Депутати Полтавської міської ради на чолі з міським головою Андрієм Матковським, який відомий своїми українофобськими поглядами, чинять опір будівництву пам’ятника Мазепі в місті.

Про це заявив народний депутат, член групи “За Україну!” Микола Кульчинський, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, 14 липня о 8 годині ранку, “коли повинні були початися роботи з огородження майданчика для пам'ятника Мазепі, депутати Полтавської міської ради вступили в сутичку з будівельниками, які повинні були приступити до виконання робіт”.

“Депутати і секретар міськради виривали у працівників інструменти, били і ображали їх. А міліція в цей час стояла осторонь і ніяк не реагувала на протиправні дії. Пізніше представники міської влади зігнали до місця будівництва пам'ятника Мазепі комуністичних бабусь і дідусів, які там підняли крик”, - наводить слова Кульчинського прес-служба руху “За Україну!”.

Кульчинський також відзначив, що для будівництва пам'ятника є всі необхідні документи і узгодження: “Проте на даний час працівники не можуть навіть поставити будівельну огорожу”.

Також депутат повідомив, що поки що ні міліція, ні СБУ, на це не реагують.

На переконання депутата, такі дії міської влади, направлені на зрив будівництва пам'ятника Мазепі: “Це все політика українофоба Андрія Матковського, який очолює міську раду. Він поводиться так, ніби такі його дії були оплачені Росією”.

В той же час сьогодні, 15 липня, депутати Полтавської міськради зберуться на позачергову сесію, щоб розглянути питання про відміну рішення від 22 серпня 2008 року “Про узгодження місця розташування пам'ятника гетьманові України Івану Мазепі”.

За словами прес-секретаря міськради, рішенню керівництва міста скликати позачергову сесію передувало те, що підготовка місця під споруду пам'ятника почалася не там, де погоджувала сесія міської ради в серпні минулого року, а із значним відхиленням від проекту.

Як відомо, більшість в Полтавській міськраді (всього - 50 депутатів) складається з членів БЮТ (20 депутатів) і Партії регіонів (17 депутатів). Гроші на пам'ятник Мазепі полтавчани збирали декілька місяців. В цілому зі всієї України люди пожертвували більше мільйона гривень.

Мер Полтави прославився влаштуванням алкогольної оргії в музеї І.Котляревського

26 червня 2009 року в приміщенні музею-садиби Івана Котляревського відбувся п’яний шабаш представників полтавської міської влади. Мер міста А. Матковський, секретар О. Козуб, заступник мера Л. Семеряга та керівництво районів міста влаштували алкогольний дебош у приміщенні музеї-садиби І. Котляревського, повідомила Пресс-служба Полтавської обласної організації ВО “Свобода”.

Лише виклик міліції зміг припинити це безчинство. Представникам МВС довелося докласти зусиль, аби вгомонити чиновників напідпитку.

Полтавська обласна організація ВО "Свобода" висловлює своє обурення аморальній поведінці міських очільників. Однак ще брутальнішою виявилась поведінка очільників міста у день відзначення битви під Полтавою 1709 року. Українофоб Матковський розпочав урочистості офіційним виконанням державного гімну Російської Федерації.

Антиукраїнські витівки полтавського мера уже не мають жодних меж пристойності. Можливо лише після того, як бютівець Матковський почне діяти як його партійний колега Лозинський (що спершу домігся знищення національної символіки у Голованівську, а згодом вдався до вбивства), правоохоронні органи звернуть увагу на безчинства міської влади у Полтаві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.