Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція нарешті помітила телевізійні “лохотрони”

Кримінал 6710 переглядів

Опубліковано - 24.09.2009 15:18 | Всі новини | Версія для друку

А довірливим громадянам варто ще раз уважно перечитати  відому казку Олексія Толстого. Або подивитися фільм - замість участі в лохотроні
А довірливим громадянам варто ще раз уважно перечитати відому казку Олексія Толстого. Або подивитися фільм - замість участі в лохотроні
Міліція порушила кримінальну справу щодо організаторів телегри в рамках інтерактивної програми “Грошовий дощ”.

Слідчим управлінням ГУМВС України в м. Києві на підставі матеріалів перевірки заяв громадян щодо шахрайського заволодіння їхніми коштами, 29.07.2009 порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого, ст.190 ч.2 КК України, відносно службових осіб однієї з комерційних структур, які організували телевізійну гру в рамках інтерактивної програми «Грошовий дощ», повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

Їх підозрюють у навмисному заволодінні коштами телеглядачів за телефонне з’єднання з оператором зв’язку під виглядом участі у грі в прямому ефірі, хоча такою можливістю їх не забезпечували.

Розслідуванням встановлено, що, відповідно до умов гри, телеглядачам необхідно було зателефонувати за вказаними номерами та назвати слово, яке зазначено на екрані у вигляді кросворду з хаотично розміщеними літерами і якщо глядач називає це слово - йому вручають грошовий приз.

Ведучий в ефірі програми систематично повідомляв, що до телестудії за вказаними на екрані телевізорів номерами телефонів ніхто не телефонує та закликав телеглядачів телефонувати для участі в грі. Постановка програми була створена таким чином, що у телеглядача була впевненість, що при здійсненні телефонного дзвінка він обов’язково попаде в ефір. Однак, згідно з офіційними правилами гри, потрапити до прямого ефіру та взяти участь у грі має право телеглядач, який зареєструвався найшвидше та найбільшу кількість разів з часу закінчення попередньої програми.

Телеглядачі на підставі вказаної інформації, з метою участі у грі, тобто з метою з’єднання з ведучими інтерактивних програм «Грошовий дощ» і «Телешанс», здійснювали телефонні дзвінки, але після з’єднання та перебуваючи на лінії понад 12 секунд, отримували повідомлення з автовідповідача: «Ви успішно пройшли реєстрацію, бажаємо Вам успіху», після чого відбувалося примусове роз’єднання.

За надані послуги операторами стільникового зв’язку автоматично здійснювалося зняття грошових коштів з рахунків абонентів, а оператором стаціонарних телефонів направлялися повідомлення про сплату послуг.

Обман телеглядачів полягав у тому, що з метою заволодіння їх коштами, які вони сплачували за телефонне з’єднання з оператором зв’язку (близько 7 грн.), ведучий, за вказівкою організаторів, під час прямого ефіру постійно закликав телефонувати до студії з метою прямого телефонного з’єднання між абонентами і телеведучим для прийняття участі у грі в прямому ефірі, але такою можливістю їх не забезпечували.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.