Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ДАІ повернуть і навіть збільшать повноваження на дорогах

Суспільне життя 14082 перегляди

Опубліковано - 12.09.2006 21:13 | Всі новини | Версія для друку

ДАІ повернуть і навіть збільшать повноваження на дорогах
ДАІ повернуть і навіть збільшать повноваження на дорогах
Українським ДАІшникам повернуть і навіть збільшать повноваження на дорогах. А розмір штрафів зросте щонайменше утричі.

Про це заявив заступник керівника департаменту ДАІ Олексій Калинський.

За його словами, відповідний законопроект вже розглядає Кабінет Міністрів. У документі йдеться про відновлення скасованих з ініціативи Президента прав дорожніх інспекторів під час патрулювання автошляхів.

Очільник Державтоінспекції заявив, що окрім старих повноважень, ДАІшникам нададуть додаткові.

Працівників ДАІ на дорогах більше не ігноруватимуть. На це просто не вистачить грошей. Оскільки невдовзі автопатруль набере ще більших повноважень, аніж мав до так званої ліквідації ДАІ, яку запровадив очільник МВС Юрій Луценко разом із Президентом Ющенком.

Якщо законопроект пройде, автоінспекція знову зможе виписувати штрафи, на місці забирати у правопорушників водійські посвідчення та навіть машину.

Олексій Калинський, заступник керівника департаменту ДАІ МВСУ:
- Законодавчо закріплюється тимчасове затримання транспортних засобів на штрафмайданчик. Ну, і знову ж таки, перше, це йде керування автомобілем у нетверезому стані, якщо поряд немає особи, яка б могла замінити цього водія, або передача особі, яка керує в нетверезому стані. Це керування автомобілем без відповідних документів – реєстраційних, водійських, без права на керування.

Розміри штрафів збільшаться щонайменше утричі. Наприклад, якщо раніше керування у нетверезому стані обходилося водіям у 300 гривень, то тепер коштуватиме майже 2 тисячі гривень. Щоправда, розрахунки робитимуть не на дорозі, а у спеціальних установах по квитанціям. Такі нововведення у ДАІ необхідні, вважають таксисти. Пояснюють: можливо, це зменшить кількість ДТП на дорогах.

Микола, таксист:
- Ну, повинен бути порядок якийсь. Літають всі, ставлять де потрапило. Ну, нам же працювати треба, їздити. Не тільки просто кататися.

Сергій, таксист:
- На дорогах з кожним днем все більше і більше непрофесіоналів. Скажімо так, - на дорогах твориться божевільня. Тому, може хоч таким чином якийсь порядок буде.

Думку таксистів не поділяють звичайні водії. Скаржаться: ДАІ готує занадто жорсткі санкції.

Анатолій, водій:
- Штрафи, то гаразд, нехай будуть. ДАІ треба в першу чергу, нехай за маршрутками наглядають. Тому що як вони їздять, - у третьому ряду підрізають!

Валерій, водій:
- Я вважаю, що це утиск наших прав. Як це – забрати машину? Машина – це власність, приватна. Це посягання на приватну власність.

Попри скарги деяких водіїв, нововведення у Державтоінспекції не минути, запевняє Олексій Калинський. Причина проста - поновлення та поповнення прав працівників ДАІ цього разу санкціонував сам Ющенко. Мовляв: Бог взяв, Бог і дав.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.