Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Back in USSR: влада Маріуполя вирішила, що вже повернувся радянський режим

Назад в СРСР Регіон: Донецька область 9915 переглядів

Опубліковано - 19.03.2010 00:14 | Всі новини | Версія для друку

Цивілізований світ засудив злочини і Сталіна, і Гтілера, зрівнявши їх
Цивілізований світ засудив злочини і Сталіна, і Гтілера, зрівнявши їх
Маріупольська міська влада вирішила відновити об’єктивність щодо історії, яка, на їхню думку, несправедливо була знехтувана попередньою владою. Розпочали з розправи над студентом, який порівняв Сталіна і Гітлера.

«Політична ситуація в країні змінилася, - повідомив мер Маріуполя Юрій Хотлубей який відбувся вчора на засіданні виконкому міськради, - тому ми повинні простежити, щоб у школах на уроках історії правильно розставляли акценти».

Мер виступив з ініціативою провести в місті наукову конференцію на базі Маріупольського краєзнавчого музею, для того щоб ще раз висвітлити події Великої Вітчизняної Війни на території краю. Директор музею Ольга Чаплинська підтримала цю ідею, зазначивши, що «це дуже важливе запитання».

Передбачається, що конференція пройде напередодні 65 річниці Великої Перемоги. Матеріали конференції будуть опубліковані в окремому збірнику, щоб, висловлюючись словами мера, «залишився слід».

Як повідомляє маріупольський сайт 0629.com.ua, повернення до режиму радянського тоталітаризму чиновники розпочали з розправи над студентом - вчора вони морально (поки що) засудили студента Маріупольського державного гуманітарного університету, який виступив на Шевченківських читаннях в Києві і висловив свою думку щодо сталінського тоталітаризму, порівнявши його з фашизмом. Ректору МДГУ довелося навіть виправдовуватися за свого студента. При цьому ніхто з присутніх у залі засідань міськради навіть не згадав ні про свободу слова, ні про рішення Парламентської асамблеї ОБСЄ від 6 березня 2009 року, яке зрівнює провину Сталіна і Гітлера у розв'язанні ВВВ.

Як відомо, Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на 18-й щорічній сесії схвалила Вільнюську декларацію, що складається з 28 резолюцій. Декларацію підтримали 213 парламентаріїв з 320, що засідають в асамблеї.

Прийнята резолюція повністю зрівняла ролі Радянського Союзу та нацистської Німеччини у розв'язанні Другої світової війни. При цьому нацистські злочини були прирівняні до злочинів сталінізму. Зокрема, в резолюції наголошується, що радянський режим несе відповідальність нарівні з Німеччиною за розв'язування II Світової війни, передає AssociatedPress. Резолюція також закликає зробити 23 серпня днем пам'яті всіх жертв сталінізму і нацизму. Саме цього дня, в 1939 р., СРСР і Німеччина підписали договір про ненапад.

Передбачається, що цей день стане загальноєвропейським днем пам'яті жертв сталінізму та нацизму в ім'я збереження пам'яті про жертви масових депортацій і страт.

Від "Аратти". А щодо принад радянського режиму, про який так турбується і який так захищає маірупольська влада, то ми радимо всім бажаючим ще раз передивитися радянський фільм "Маленька Віра", де "чудове" життя Маріуполя було продемонстроване у "всій красі".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.