Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий губернатор чисто по-пацанськи поставив хрест на будівництві метро в Донецьку: там на «Лексусі» не проїдеш

Зона економічного дива Регіон: Донецька область 9994 перегляди

Опубліковано - 23.03.2010 00:49 | Всі новини | Версія для друку

Вирішення питання по-донецки: нехай бидло, яке не має 5 гривень чи власного авто, стоїть в пробках
Вирішення питання по-донецки: нехай бидло, яке не має 5 гривень чи власного авто, стоїть в пробках
Пан Близнюк раптом забув, як зовсім нещодавно вимагав від Кабміну Тимошенко мільйони на будівництво цього самого метро.

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк вважає маренням будівництво та утримання метро в Донецьку на кошти обласного бюджету.

Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку в понеділок, 22 березня.

«Якщо держава приймає окремий закон і зобов'язується в бюджеті закладати гроші на компенсацію проїзду - не питання. А якщо так: Донецьк - будуй, а потім не плати зарплату лікарям, вчителям, не експлуатацію дороги, а вкладай у метро - це маячня. Цього робити не можна», - пояснив Анатолій Близнюк.

За словами Анатолія Близнюка, у донецького метро «терміну окупності немає взагалі», а для будівництва метрополітену буде потрібно значно більше 6 мільярдів гривень.

«Якщо держава бере її як соціальний проект і готове до 6, або 5 або 4 гривням собівартості проїзду одного пасажира у знову побудованому метро ... Припустимо, ми його сьогодні побудували. Взяли і побудували. При 4 гривнях собівартості і вартості проїзду в одну гривню хто буде дотувати метро? Треба відповідати на це питання », - заявив Анатолій Близнюк.

На думку донецького губернатора, більш перспективним для Донецька є будівництво наземних дорожніх розв'язок. Одну таку розв'язку Анатолій Близнюк пропонує зробити біля нового стадіону «Донбас-Арена». Ще одну - на виїзді з Донецька до Макіївки.

Перспективним Анатолій Близнюк вважає і будівництво в Донецьку дорожніх розв'язок великими бізнесменами з наступним стягненням плати з водіїв за проїзд.

«Я говорив: «Хлопці ось дивіться, з вулиці через ДМЗ - естакаду на вул. Ткаченко. Це розвантажило б «Золоте кільце». Будь ласка, хлопці робіть його платним. І той, хто хоче стояти на «Золотому кільці» нехай стоїть. А хто хоче під'їхати до шлагбаума, заплатити 5 гривень і за три хвилини проскочити через весь Донецьк і виїхати на Маріуполь - що тут поганого? Я розумію, що це не питання сьогоднішнього дня. Сказати легше, ніж зробити. Реалії інші. Але розуміння того, що саме іншим чином, - інноваційним, треба чинити, мислити зовсім по-іншому, - я думаю, це правильний підхід», - запевнив Анатолій Близнюк.

Дійсно, що тут поганого? Тролейбуси, битком набиті тими, у кого немає 5 гривень на «шлагбаум» і особисте авто, нудьгують в пробках, - але це «нікому» не заважає. «Правильний підхід». Залишається тільки дивуватися, чому в інших містах, у тому числі і в Україні, метро все ж таки існує і навіть розвивається.

Дивує і те, що той же Близнюк не так давно з піною біля рота доводив, що уряд Тимошенко зобов'язаний давати гроші на цей «неокупний проект».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.