У Києві відновили пам’ятник засновникам міста

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.05.2010 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10202

На пам’ятнику засновникам Києва змонтовано останню фігуру скульптурної композиції - третього брата, Хорива. Водночас, реконструкцію пам’ятника повністю ще не завершено.

У Києві відновили пам'ятник засновникам міста
Комунальне підприємство Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт відновила пам'ятник засновникам Києва - Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь у Наводницькому парку, повідомоляє ТСН.

Як повідомили в Київській міськадміністрації, сьогодні, 20 травня, на пам'ятнику засновникам Києва змонтовано останню фігуру скульптурної композиції - третього брата Хорива.

Водночас, реконструкцію пам'ятника повністю ще не завершено. Як повідомили в столичній мерії, підприємство має привести до ладу човен, а Печерська райдержадміністрація - виконати ремонт гідросистем фонтану в Наводницькому парку і впорядкувати прилеглу до пам'ятника територію.

Ці роботи, за твердженням мерії, завершать до Дня Києва, тобто до 29 травня.

Нагадаємо, пам'ятник засновникам Києва - Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь, що на Набережному шосе, частково обвалився ввечері, 23 лютого. Обвалилася частина човна з фігурами братів Щека і Хорива. Полагодити і встановити пам'ятник міська влада вирішила до Дня Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.