Докотилися:Україна опинилася в п’ятірці найбільш непривабливих країн Європи для туризму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2011 04:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13724

На Всесвітньому економічному форумі опублікували рейтинг туристичної конкурентноздатності країн Європи.

ВЕФ відвів України 38 місце з 42 європейських країн, передає Companion.

До першої п'ятірки рейтингу ввійшли традиційно привабливі для туристів країни. Список очолила Швейцарія, друге місце - за Німеччиною, далі розташувалися Франція, Австрія та Швеція відповідно.

У самому низу рейтингу, разом з Україною, розташувалися Сербія, Вірменія, Боснія та Герцоговина і Молдова.

У рейтингу турконкурентоздатності країн світу Україна опинилася на 85 позиції, тоді як у попередньому звіті країна займала 77-е місце. У 2011 році Україна опинилася на одному рівні з Намібією - 84 і Гватемалою - 86.

Росія, як і в попередньому рейтингу, зайняла 59-е місце серед країн світу, на одному рівні з Уругваєм - 58 і Аргентиною - 60. ТОП-10 світового рейтингу склали США, Велика Британія, Іспанія, Канада і Сінгапур.

Останні три місця в рейтингу дісталися Бурунді, Анголі і Чаду.

Як повідомлялося раніше, глобальна консалтингова компанія Knight Frank опублікувала рейтинг найгірших у світі ринків нерухомості. Україна в ньому відвели третє місце, нагадує “Економічна правда”.

Про проблеми туристичної галузі України, яку Європейська асоціація туроператорів не включила в свій рейтинг найпопулярніших серед туристів європейських країн ми писали рівно п`ять років тому. А з того часу, як бачимо, нічого не змінилося. Дивно, як з такими показниками держава збирається за рік приймати європейський чемпіонат з футболу? Адже вболівальники їдуть до нашої країни не лише подивитися як "двадцять два бугая один м'яч перекочують", а й ознайомитися з країною-господаркою...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.