Житель Рівненщини винайшов технологію преробки сміття на паливо. Чи потрібно це владі?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.05.2011 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13911

Альтернативу нафті знайшов житель Рівненщини. Завдяки його винаходу можна також позбутися сміттєзвалищ.

Як повідомляється, винахідник змайстрував газогенератор, за допомогою якого можна спалювати непотріб і виробляти газ та рідке паливо.

Винахідник Анатолій Сінозацький продемонстрував журналістам власне творіння - установку для перероблення гуми та покришок. За його словами, щороку в Україні на смітник викидають понад двісті тонн непотрібних коліс. Це сміття його прилад переробляє в корисні речовини.

Може вийти, як стверджує Сінозацький, до 400 літрів рідкого палива і десь до двох тисяч кубів генераторного газу з теплотворною властивістю 1000-1200 кілокалорій на кубометр або на кілограм.

Газогенератор він зробив і запатентував іще 2008–го року. Нині він розібраний. Винахідник удосконалив свою ідею і зробив іще одну установку. Вона має переробляти всі тверді відходи просто на смітниках.

"Щоб зробити таку установку треба спочатку зробити експериментальну, відпрацювати її на промисловому майданчику… тоді можна рекламувати а держава не допомагає", - поскаржився Сінозацький.

На пробну версію гроші винахідник гроші знайшов, проте, щоби її закінчити, треба ще півтора мільйона гривень. На його думку, якби хоч одна така установка була в кожному районному центрі, про проблеми зі сміттям українці забули б.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.