У Донецьку, як і у Львові, люди вважають себе патріотами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2012 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16613

Більшість жителів трьох міст України Львова, Донецька та Кіровограда вважають себе патріотами України.

Про це 9 лютого у Львові на прес-конференції «Україна: Захід. Центр. Схід – єдність в розмаїтті» сказав соціолог, засновник групи компаній Research & Branding Group (Київ) Євген Копатько, репрезентуючи результати соціологічного дослідження громадської думки жителів Львова, Кіровограда та Донецька з актуальних соціально-політичних питань, повідомляє ZIK.

Зокрема, у Львові патріотами себе назвали 84%, у Кіровограді 63% і 53% у Донецьку.

Однак, як зазначив Євген Копатько: «Не думайте, що хтось більше, хтось менше любить Україну. Просто ментальні особливості різні. Ми по-різному дивимося на такі речі. Те, що для львів’ян є беззаперечним пріоритетом в якихось діях, думках, то для донеччан це дещо по-іншому. Там не менше патріотів, які люблять свою країну, просто там це може бути більша концентрація на місцевому патріотизмі».

Дослідження проведене групою компаній Research & Branding Group (Київ) спільно з Українським фондом «Громадська думка» (Львів) та компанією ДІАЦ (Донецьк) наприкінці 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, яка репрезентує доросле населення міста за місцем проживання (район), статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності – по 400 осіб в кожному місті. Очікувана середня похибка вибірки становить 3,5%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.