«Справжніх буйних мало - ось і немає ватажків...»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.04.2012 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17307

Протестні настрої в Україні не вщухають і люди готові вийти на акції протесту, однак немає лідерів, за якими вони були б готові піти.

Про це в коментарі «Тижню» заявили керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко та голова Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран.

Небоженко зазначив, що соціальні ініціативи Віктора Януковича, оголошені ним перед виборами до Верховної Ради, не стали для українців основою того, щоб не брати участь у протестах.

«Ніхто не вірить в соціальні ініціативи Кабміна, який сам не вірить у ці ініціативи, - заявив Небоженко. - Люди не вірять, що щось добре і хороше робиться таким чином. Тим більше, що Партія регіонів їх вже багато разів обманювала».

«Швидше, протести не відбуваються через те, що криза в самій опозиції, де немає чітких лідерів, немає нових ідей, бажання очолити протестний рух. А є лише бажання успішно провести вибори на свою користь і люди інтуїтивно це відчувають. Ось у чому велика проблема», - наголошує Небоженко.

У свою чергу Таран зазначив, що акції протесту в Україні будуть і різні політичні сили будуть намагатися їх підтримати в контексті виборчої кампанії. «Інша річ, що ці акції протесту навряд чи будуть об’єднаними», - заявив він.

«Тому акції безперечно будуть і протестні настрої будуть, але відсутність єдиного центру можливо сприятиме тому, що ці акції не видаватимуться дуже масовими», - зазначив Таран.

Нагадаємо, за даними соціологічного дослідження, проведеного КМІС, Україна досягла найвищого рівня протестних настроїв за роки Незалежності. У грудні 2011 років 52 % опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова заявили, що у разі погіршення умов життя готові вийти на вулицю з протестом.

На початку квітня українські чорнобильські організації анонсували мітинг в день 26 річниці аварії на ЧАЕС. Крім того, акцію протесту наприкінці квітня планують провести і «афганці». Вони вимагатимуть скасувати постанови, що обмежують соціальні виплати незахищеним верствам населення.

Комітет опору диктатурі вже заявив, що підтримає акцію чорнобильців. Крім того, КОД розробив план заходів щодо проведення масових акцій протесту в кінці квітня - початку травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.