Сучасні алхіміки просять Януковича заснувати ще одне свято - День подяки Богу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.05.2012 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17580

Вчені Академій Наук України звернулися до керівництва країни і священнослужителів християнських Церков з пропозицією призначити загальнонаціональне свято - День подяки Богу.

«Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова» (Конституція України)

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Необхідність встановлення такого свята вчені аргументують тим, що українське суспільство духовно хворе, а тому вимагає покаяння і навернення до Бога, повідомили в Острозькій академії.

"Ми, християни, вчені Академій Наук України, вкрай стурбовані духовним станом нашого сучасного суспільства, особливо молоді. У повсякденному житті стаємо свідками зростання обману, корупції, насильства. Пияцтво, наркоманія, проституція, злочинність є навіть серед неповнолітніх дітей", - говориться в їх листі на адресу Президента України, прем’єр-міністра, голови ВР, народних депутатів і священнослужителів.

Вчені Академій Наук України наводять приклад президентів США Вашингтона і Лінкольна, які за часів небезпеки для країни призначали день посту, примирення і молитви, закликали народ разом з владою та священнослужителями до покаяння.

"Ми звертаємося до всіх вас з пропозицією призначити день подяки Богу і зробити його національним святом. У призначений день примирення, посту і молитви ми закликаємо весь український народ до покаяння разом з владою та священнослужителями за свої гріхи, гріхи минулих поколінь, таких, як атеїзм (невизнання Бога як Творця Всесвіту) і антисемітизм. Тоді Господь зніме прокляття з нашої землі і пошле Своє благословення", - говориться в документі.

Під листом свої підписи поставили:

Академік Української Академії Наук О.М. Князюк
Академік Української Академії мед. наук Е.І. Суслов
Доктор медичних наук України В.І. Малюк
Доктор фізико-математичних наук В.С. Дверняков
Доктор медичних наук України, проф. А.В.Руденко
Доктор фізико-математичних наук Т.В. Тернова
Кандидат хімічних наук Л.Г. Гаврилова
Кандидат медичних наук Т.П. Підгаєвська
Кандидат фізико-математичних наук Н.В. Ткаченко
Кандидат педагогічних наук В.Н. Шевченко
Кандидат хімічних наук Н.А. Дрізд
Кандидат педагогічних наук В.А. Павленчик
Кандидат технічних наук В.О. Шевчук
Кандидат технічних наук В.Ф. Селех

Від “Аратти”. Важко коментувати псевдодуховну маячню... Краще б ці "наукові мужі" для початку закликали самого Януковича і увесь владний "Олімп" покаятися, - адже відомо, що риба гниє з голови. А також не завадило б подумати про власну роль в розвалі науки і освіти в сучасній Україні, яка віддаляється від цивілізованого світу в феодальне середньовіччя з церковною інквізицією.

Прикро, що поруч в відомими мережевим мемом "британські вчені" з`явиться ще один - "українські науковці".

Витяг з чинної Конституції України:

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

[...]

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.