Козацькі регалії повернуться в Україну!

Автор/джерело -  © Наталка Іванченко, шеф-редактор журналу “Музеї України”



Дата публiкацiї - 15.01.2007 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1926

Українська козацька спільнота з кількох країн, здійснила справжній громадянський подвиг. Виграли кількамісячну виснажливу битву за повернення унікальних козацьких регалій Січової доби, що зберігалися в США!

За повідомленням Верховного суду Нью-Джерсі, де повинна розглядатися справа про регалії, на засіданні у Ховелльській справі, вже акредитувалися 8 журналістів провідних видань і агенцій та 2 великих мережевих телеканали. Акули пера США чекають ОФІЦІЙНИХ судових заяв, слухань, рішень, аби розпочати ГІГАНТСЬКИЙ політичний скандал, що повністю зіпсує стосунки США і Росії. Аж до початку економічних санкцій. Що, враховуючи ситуацію в Сенаті і Конгресі США, дуже ймовірно. Як повідомив суддя Олександр Лехер, суд перенесено на прохання сторін. У росіян вистачило розуму...

Розпочато кулуарні переговори, у яких НЕ БЕРУТЬ участі офіційні представники української влади. Почато реальний розділ Ховелльської колекції, і ми маємо радісну надію, що ВСІ регалії Січової доби, а також документи, які мають велике моральне значення для всіх свідомих українців, потраплять до державних музейних установ України. Перш за все, Росія повинна повернути всі речі, викрадені з музею Кубанського козацтва в Ховеллі.

Грамота цариці Катерини про передачу Кубані запорожцям, буде в Україні!

Нагадаємо, з весни 2006 року розпочалося протистояння між козацьким журналом "Нова Січ" та журналом "Музеї України", які за підтримкою Американського козацтва, почали процес повернення козацьких регалій з музею в Ховеллі, де зберігаються безцінні скарби українського народу, вивезені після розгрому Січі на Кубань, потім в Сербію, Німеччину, США. Журналістів мляво підтримала українська влада. На регалії почали претендувати відомі шовіністи - керівники Краснодарського краю і Кубанського козацтва (Росія). Які, замість дискусій і переговорів, просто прислали до США спецназ, що викрав частину регалій і перевіз їх до консульства Росії в Нью-Йорку.

Тут уже втрутилися ФБР і ЦРУ, дійшло до Кондолізи Райс і Джорджа Буша. Американці вийшли на В.Путіна, який нічого не знав про бурхливу міжнародну діяльність підлеглих. Як виявилося нинішній губернатор Кубані цією гучною справою хотів розпочати власну кампанію з висунення в Президенти Росії... Почалася підготовка до судових слухань, які російська сторона повністю програє. Після аналізу, росіяни ініціювали переговори, погодившись на умови проукраїнські налаштованих козаків і громадськості США.

- Всі експонати, що стосуються російського періоду діяльності Кубанського козацтва відійдуть Росії. Експонати періоду Запорізької Січі, Задунайської Січі, Азовського, Чорноморського козацтв - повернуться в Україну, - говорить редактор міжнародного козацького журналу "Нова Січ" Віктор Тригуб, - Зрозуміло, тривають інтриги щодо передачі грамоти цариці Катерини, про передачу українцям Кубані, але, сподіваємося, чітка позиція української громадськості, підтримана офіційним Вашингтоном, аргументи - переконають росіян.

- Козацька спільнота страшенно обурена безцеремонністю і нахабністю т.зв.отамана Кубанського козацтва Росії Громова, - заявив отаман Американських козаків Сергій Цапенко, - Цей дивнуватий діяч дозволяє собі втручатися у міжнародну політику від імені ВСІЄЇ Росії, намагався впливати на вибори в закордонних козацтвах, влаштовував масштабні провокації... Повністю підставив Російську Федерацію в очах міжнародної громадськості, дискредитував Президента Росії! Вимагаємо належно оцінити всю ту шкоду, яку завдала ця людина і Росії, і міжнародному козацькому руху!

Як би там не було, констатуємо доконаний факт - Україна перемогла! Козацькі регалії повертаються додому!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.