Порошенко продає свою частку у декількох ЗМІ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.04.2013 10:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20507

Позафракційний народний депутат Петро Порошенко продає частку в журналі “Кореспондент”, сайті korrespondent.net і радіостанції “Наше радіо”, а також готується інвестувати новий проект у сфері ЗМІ.

Порошенко більше не є партнером United Media Holding (UMH), пише "Коммерсантъ Украина".

Медіагрупа викуповує по 50% у "Нашому радіо" і KP Media (журнал "Кореспондент", сайт korrespondent.net та портал bigmir.net) у бізнесмена і стає єдиним власником цих компаній, розповіло джерело, близьке до однієї із сторін угоди.

У лютому цього року він також продав UMH свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next.

Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що вона була здійснена за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році.

"За угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була в обох сторін. Ми своїм правом скористалися", – уточнив віце-президент UMH Григорій Шверк. За його словами, операція зараз у процесі закриття, її суму назвати відмовилися.

Порошенко та UMH співпрацюють з 2007 року: тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію "Радіо п’ять" (пізніше перейменована в "Ретро ФМ").

2011 року партнери спільно придбали "Наше радіо" у ірландської медіакомпанії Communicorp, а пізніше KP Media – у засновника компанії Джеда Сандена. Обидва активу тоді оцінювали в діапазоні $15-20 млн кожен – за підсумками 2011 року холдинг KP Media приніс UMH близько $2 млн EBITDA, а "Наше радіо" – близько $ 1,5 млн.

Проте сам Порошенко заявив, що може зайнятися новим медіапроектом.

"Я вважаю, що наша співпраця з UMH було досить плідною. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті", – зазначив пан Порошенко. Коментувати подробиці він відмовився.

У розвитку медіаактивів Порошенко практично не брав участь: для нього це непрофільний актив, тому і змін у роботі видання та радіостанції не відбудеться, впевнений керівник Business Radio Group (радіо "Шарманка", "Шансон" та інші) Анатолій Євтухов.

"На ринку давно знали про підготовлену операцію. А самі активи, швидше, асоціюють з UMH, ніж з Петром Порошенком", – додає Євтухов.

Шверк каже, що після угоди будуть проведені "всі необхідні дії, щоб зробити структуру компанії простіше і зрозуміліше, в тому числі інвесторам".

У UMH неодноразово заявляли, що намагаються спростити структуру акціонерного капіталу і ведуть переговори з партнерами про викуп їхніх часток у спільному бізнесі.

Партнерами UMH також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

На початок 2010 року найбільшим власником акцій Advantest Plc, якій належить UMH, був її президент Борис Ложкін з часткою 81,67% (через Integrity International Holding Ltd).

Як повідомлялося раніше, Порошенко не відмовиться, якщо його попросять стати мером Києва.

Достойною кандидатуру Порошенка на пост мера Києва назвав і керівник київської "Батьківщини" Юрій Одарченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.