«Україна - козацька держава» вчергове визнали кращою книгою України

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 15.05.2006 18:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=206

Фоліант «Україна - козацька держава» знову визнали найкращим виданням. Цього разу - за підсумками першого Національного конкурсу «Краща книга України».

Фоліант важить 9,5 кг та має 1216 сторінок

"Україна - козацька держава" стала найкращою втретє. До цього щедро ілюстроване наукове видання від київського видавництва "Емма" вже назвали "Книжкою року" та відзначили Шевченківською премією. Для творчого колективу, який працював над виданням довгі шість років, чергова перемога не стала несподіванкою.

Микола Черкащенко, видавництво "Емма":
- Ми хотіли зробити шедевр, який буде цікавий всім непересічним громадянам України. І я вважаю, що ми цього добились.

З-поміж наукових видань на конкурсі "Краща книга України" відзначили "Історію психології" Володимира Романця. Також перші місця у своїх номінаціях посіли фотоальбом "Київ споконвічний", праця Валерія Шевчука "Муза роксоланська", збірка поезій Бориса Олійника та "Атлас світу". Кращою дитячою книжкою стала "Гомерова "Іліада". Усі видання побачили світ у минулому та на початку цього року і вже здобули популярність серед читачів. На конкурс книжки потрапили за заявками бібліотек, видавництв та інших зацікавлених організацій. Найкращих обирали шляхом таємного голосування. Відтак голова журі запевняє - новий конкурс є об'єктивним та неупередженим.

Василь Шевченко, голова журі конкурсу "Краща книга України":
- Найголовніше - це можливість врахувати весь спектр книговидання, тобто віднайти такі механізми, щоб з однієї сторони, була забезпечена максимальна прозорість і публічність, щоб жоден із чиновників не міг втрутитись в процес визначення кращих серед кращих. Щоб це робили знатоки - експерти, літературознавці.

Голова журі визнає - щоб стати авторитетним, конкурсу потрібно буде не один рік. На разі організатори пишаються тим, що вдалося звернути увагу на справді унікальні видання. Серед них - спільна праця Анатолія Радзіховського та Олександра Шалімова "Атлас операцій", яка побачила світ лише після смерті видатного хірурга.

Анатолій Радзіховський, співавтор праці "Атлас операцій":
- Я би сказав, що це Біблія для хірурга. Це книжка, яка повинна бути настільною у кожного хірурга, який оперує на сучасному рівні. Так як тут не тільки класичні методики, які визнані світом, а й ті, які були напрацьовані Олександром Олексійовичем особисто.

Популярності книжкам-переможцям не позичати, а от державна допомога зайвою не буде. Тому особливо видавці зраділи не дипломам і статуеткам, а можливості запропонувати свої твори книгарням та бібліотекам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.