Україна може застосувати до російських мігрантів “правила взаємності”

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 5.02.2007 22:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2090

Україна може застосувати до громадян Росії "правила взаємності" в питаннях міграційної політики, заявив на прес-конференції в понеділок директор Департаменту консульської служби МЗС України Борис Базилевський.

Український дипломат відзначив, що Україна має намір стежити за відношенням Росії до українських громадян на території РФ, і "застосовуватиме свої, відповідно, кроки до громадян РФ", що знаходяться на Україні.

Він також повідомив, що україно-російські переговори, на яких повинні бути вироблені остаточні міграційні правила для громадян України, що знаходяться в Росії, тривають.

Раніше МЗС України повідомив, що компетентні органи РФ не застосовуватимуть санкції до тих українцям, що знаходяться в Росії без постановки на облік, якщо термін їхього перебування в РФ не перевищує 90 днів і у них є міграційні карти з відміткою органів прикордонного контролю.

Як повідомила прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, відповідні завірення українські представники отримали під час переговорів у Федеральній міграційній службі РФ.

Як повідомлялося раніше, зараз в РФ набирає обертів боротьба із трудовими мігрантами. Зокрема, за рішенням уряду, до 1 квітня цього року на російських базарах не повинно залишитися жодного іноземця-торговця.

Проте, існує безліч фактів коли російські правоохоронці під приводом перевірки міграційного законодавства затримують та доставляють до відділків міліції українських громадян, принижуючи людську гідність, порушуючи іхні законні права схиляють до хабарництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.