Замок Річарда на Андріївському узвозі перетворять на прибутковий будинок

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.06.2013 11:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20928

Замок Річарда «Левове серце» на Андріївському узвозі буде прибутковим будинком.

Інформацію про це підтвердили в департаменті архітектури КМДА, пишуть «Вести».

«Раніше його власники хотіли зробити житловий будинок. І коли прийшли до нас з такою пропозицією, то ми були проти. Не можна на Андріївському узвозі зводити житлові будинки. Узвіз - це культурне ядро, тут можуть бути готелі, театри, галереї. А ось прибутковий будинок - знімні квартири, обставлені меблями, - цілком припустимо. Їх можна орендувати на тривалий термін», - розповів заступник директора департаменту архітектури КМДА Андрій Вавриш.

Перебудовувати замок господареві суворо заборонено, він має залишитися точно таким, як і на початку минулого століття. Дозволити можуть хіба що знесення будівель радянських часів.

Як відзначає видання, господар замку - Юрій Чопівський - онук міністра уряду УНР Івана Фещенка-Чопівського. Будинок він придбав ще наприкінці 90-х років. Спочатку хотів зробити магазини, офіси та ресторани, а потім збирався будувати готель. Кажуть, що вклав вже $1 млн, але настала криза. Зараз же справа зрушила з мертвої точки.

В оточенні Чопівського повідомили, що наразі працюють над проектом прибуткового будинку.
Зараз «Замок» закрито, а з боку гори Воздихальниці навіть обнесений колючим дротом. Потрапити навіть на екскурсію сюди неможливо.

«Іноді тут з´являється господар-іноземець з якоюсь жінкою. Походить, подивиться і знову зникає», - розповідають продавці з Андріївського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.