Довибори у парламент. У ЦВК на п’яти округах подано 61 заява від кандидатів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.10.2013 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22019

Взяти участь у довиборах до п’яти проблемних округах виявили бажання 61 особа, 29 з яких вже зареєстровані.

Про це повідомили в Центральній виборчій комісії.

Найбільше кандидатів висунуто в окрузі № 94 у Київській області - 26. Зокрема, подали документи для реєстрації два повних однофамільця (збігаються прізвище, ім’я та по батькові) адвоката екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергія Володимировича Власенка (1967 року народження) - слідчий Ірпінського міського відділу ГУ МВС у Київській області, 1991 року народження і безробітний, 1977 року народження. Обидва самовисуванці.

Водночас на цьому окрузі вже зареєстрований єдиний кандидат від опозиції Віктор Романюк.

Також у цей округ подав документи самовисуванець Остап Михайлович Семерак, пенсіонер, 1962 року народження, який також є повним однофамільцем опозиційного екс-народного депутата Остапа Семерака (1972 року народження), який заявив раніше, що не має наміру балотуватися, щоб не конкурувати з єдиним кандидатом від опозиції.

У цьому ж окрузі висунулися екс-народний депутат Юрій Кармазін.

Друге місце за кількістю бажаючих взяти участь у виборах посідає 223 округ в Києві, де документи для реєстрації кандидатами у народні депутати подали 18 осіб. Зокрема , подала документи про самовисування приватний підприємець Наталія Окунська, яка є колишньою дружиною захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Від опозиції в цьому окрузі зареєстрований кандидатом висуванець ВО «Свобода» Юрій Левченко. Подав також документи для реєстрації голова ради громадської організації «Об’єднана Батьківщина» самовисуванець Анатолій Артемчук. Заявила про самовисування в цьому окрузі і адвокат Тетяна Монтян. Також по цьому округу на вибори піде екс-депутат , соратник Юрія Луценка Юрій Гримчак.

У 132-му окрузі в Первомайську Миколаївської області мають намір балотуватися чотири кандидати. Тут вже зареєстрований єдиний кандидат від опозиції Аркадій Корнацький, висунутий «Батьківщиною».

У 194-му окрузі (Черкаси) надійшли документи для реєстрації дев’яти кандидатів. Єдиним кандидатом від опозиції тут висунутий від «Батьківщини » і вже зареєстрований Микола Булатецький. Подав документи для реєстрації самовисуванець Олег Свинарчук, який є президентом корпорації «Богдан».

У 197-му окрузі (Канів, Черкаська область) висунуті шість кандидатів. Як єдиний кандидат від опозиції в цьому окрузі балотується Леонід Даценко, висунутий «Батьківщиною».

Нагадаємо, процес подачі документів до ЦВК триватиме до 4 листопада 2013 року, а 19 листопада ЦВК завершить розгляд питання про реєстрацію кандидатів. Вибори в «проблемних» округах призначені на 15 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.