СБУ знешкодила у Житомирі терористичну групу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.08.2014 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23788

У Житомирі СБУ викрила та припинила протиправну діяльність групи місцевих мешканців – активних учасників радикально-налаштованого угруповання, які готувалися вчинити о 5 ранку в ніч з 4 на 5 серпня ц.р. серію терористичних актів у обласному центрі для залякування населення і дестабілізації ситуації у регіоні.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Члени терористичної групи – 36- та 34-річний жителі обласного центру, один із них – колишній військовослужбовець, які злочинно підтримують терористичні організації на сході України.
Наразі правоохоронцям відомо про підготовку зловмисниками чотирьох терористичних актів. Своїми цілями терористи обрали банківську та декілька державних установ, військкомат і житловий квартал обласного центру, де проживають члени родин військовослужбовців.

5 серпня ц.р. вночі у ході спеціальної операції співробітники СБУ затримали обох зловмисників.

Під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п’ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину – гексаметилентритероксиддіамін для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри та могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори для СВП вибухотехніки змушені були знешкодити на місці.

Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.