СБУ знешкодила на Донеччині групу російських диверсантів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.08.2014 20:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23801

3 серпня ц.р. Служба безпеки України затримала диверсійну групу у складі 3-х мешканців Донецької області – бойовиків терористичної організації т.зв. «ДНР», яка діяла за завданням російських спецслужб на Сході України.

Про це повідомляє пре-центр СБУ.

Групою керував громадянин України «Б», 1975р.н.

Встановлено, що «Б» пройшов спеціальну підготовку у військовому таборі у Ростовській області РФ, де отримав навички диверсійно-підривної діяльності, зокрема, опанував поводження з вибуховими речовинами.

На виконання вказівки кураторів з ГРУ ГШ ЗС РФ, «Б» протягом квітня-червня ц.р. у складі групи інших найманців здійснював пошук осіб, готових за гроші виконувати диверсійні завдання у Донецькому регіоні.

Зокрема перед терористами ставилося завдання з дестабілізації обстановки в Маріуполі, Новоазовську, смт. Ялта Донецької області. Група під керуванням «Б» також збирала та передавала до штабу терористів розвідувальні відомості про розташування української військової техніки, блокпостів ЗС України.

Встановлено, що диверсант організовував та брав участь у збройних нападах на військову частину в Маріуполі 16 квітня ц.р. та на будівлю Маріупольського міського управління ГУ МВС України в Донецькій області 9 травня ц.р.

Службою безпеки України зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.