Російські терористи, попри припинення вогню, ведуть диверсійну діяльність на Луганщині

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.09.2014 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24026

Терористи з так званої “Луганської народної республіки” проникають на контрольовану українською владою територію і ведуть там обстріл.

Про це повідомляє голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

У повідомленні на сайті голови ОДА зазначається, що «на Луганщині озброєні бойовики проникають на контрольовану Україною територію, обстрілюють блокпости і здійснюють розбійні напади».

За його словами, за минулу добу, 28 вересня, ситуація в Луганській області нормалізувалася, значних бойових дій не зафіксовано.

Водночас повідомляється, що 28 вересня о 21:45 розвідувально-диверсійна група «ЛНР» зайшла на 10 км углиб контрольованої Україною території і обстріляла блокпост Збройних сил України у лісосмузі. У відповідь був відкритий вогонь, бойовики втекли, жертв і поранених з українського боку немає.

Крім того, у повідомленні зазначається, що 28 вересня невідомі у камуфляжі і масках з автоматами Калашникова вчинили розбійний напад: проникли до будинку приватного підприємця у смт Новоайдар і заволоділи його зареєстрованою зброєю, комп’ютерною технікою і грошима, зокрема валютою.

29 вересня о 7:10, за інформацією Москаля, невідомі у Станично-Луганському районі (контролюється Україною) у напрямі селища Широке обстріляли приватний автомобіль, в якому їхали місцеві жителі. Дружину водія з пораненнями госпіталізовано до лікарні міста Щастя.

Станом на 9:00 ситуація в Луганській області спокійна, всі державні і приватні структури працюють у звичайному режимі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.