До парламенту мають шанси пройти сім партій

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.10.2014 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24088

До нової Верховної Ради проходять сім політичних партій, а ще три політсили мають рейтинг упритул до прохідного бар’єру.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наступної неділі, перемогу здобув би "Блок Петра Порошенка", який підтримують 33,5% серед тих, хто має намір голосувати і визначилися з вибором.

12,8% таких виборців готові проголосувати за Радикальну партію Ляшка, 8,9% – "Народний Фронт", 7,8% – "Сильну Україну", 6,9% – "Батьківщину". 5,4% проголосували б за "Самопоміч", 5,1% – за "Опозиційний блок".

На межі прохідного бар’єру, якщо брати до уваги вподобання тих, хто готовий іти на вибори та визначився за кого голосуватиме, ще три політсили.

4,6% підтримали б "Громадянську позицію", 4,5% – КПУ, майже 4% – "Свободу". За Правий Сектор проголосували б майже 2% опитаних. Близько 5% виборців підтримали б решту партій. В опитуванні брали участь усі 29 партій, які зареєстрували списки для участі у виборах.

Водночас, результати дослідження показали, що кількість українців, готових узяти участь у виборах, зменшується. Зокрема, прогнозована явка виборців у червні-липні склала 59%, а у жовтні лише 55%.

Опитування провели з 1 до 8 жовтня серед 2000 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Метод – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Як відомо, дострокові парламентські вибори в Україні відбудуться 26 жовтня.

Також повідомлялося, що за результатами моніторингу Transparency Іnternational Україна, кожен десятий кандидат у Раду є потенційним корупціонером.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.