Сонячні колектори львівських майстрів утричі дешевші за іноземні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.04.2015 01:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24887

У Львові запантентували сонячний колектор, здатний обігріти дім. Відімкнення опалення та гарячої води не страшні, якщо у вас є такий сонячний колектор.

Викладачі університету Львівська Політехніка запатентували унікальний механізм, який акумулює сонячну енергію і перетворює її на тепло. Щоправда такий колектор може обігрівати лише воду.

За кордоном така система коштує від $250 за квадратний метр. У Львові ж кажуть, що у них буде втричі дешевше, повідомляє ZAXID.NET.

«Приблизно метр квадратний такої системи буде достатньо на підігрів 75 літрів гарячої води щодня у літній період. Тобто, якщо у нас є сім’я з чотирьох осіб, то 300 літрів гарячої води нам забезпечать 3 метри квадратних системи. Це не так вже й багато», - розповів кандидат технічних наук кафедри газопостачання та вентиляції НУ «Львівська політехніка» Степан Шаповал.

У виконанні львівських майстрів квадратний метр сонячного колектора коштуватиме $100.

У світі сонячні колектори не новинка. Втім, це задоволення - економити - не з дешевих. Львівські науковці пропонують власний вітчизняний колектор, який складається з трубок, які можна прилаштувати на дахах приватних будинків, а також і на багатоповерхівках.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.