Експерти з’ясували, що відбувається після тижневої відмови від Facebook

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 11.11.2015 23:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25786

Відсутність соціальних мереж благотворно впливає на моральний стан людини.

Соціально активне життя в Інтернеті не рятує користувачів від самотності

Психологи з Данії з’ясували, що відмова від використання соціальних мереж зменшує відчуття самотності і підвищує рівень задоволеності від власного життя, повідомляє The Guardians.

Згідно з останнім дослідження Happiness Research Institute в Копенгагені, навіть 7 днів утримання від Facebook може позитивно відбитися на людині.

До таких висновків вчені дійшли в ході аналізу понад тисячі активних користувачів соціальних мереж від 16 до 76 років. Частина з них продовжувала використовувати Facebook, решта - на час відмовилися від цієї звички.

У підсумку з’ясувалося, що по закінченню тижня друга частина добровольців пережили на 55% менше стресових і негативних емоцій. При цьому середній показник задоволення життям респондентів зріс з 7,56 до 8,12.

Також добровольці, що відмовилися від Facebook, зізналися, що стали більш соціально активними в реальному світі і перестали відчувати почуття самотності.

Експерти пояснюють це тим, що люди бачать своєї у стрічці оновлень "відретушовані" варіанти життів їхніх близьких і друзів - новини про досягнення, відпустки і подарунки.

За словами організатора дослідження Мейка Вайкінга (Meik Wiking), це тільки перша частина експерименту - надалі вчені планують вивчити вплив тривалої відмови від соціальних мереж.

Зокрема, в планах у дослідників вивчити психологічний вплив року без Facebook на в минулому активних його користувачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.