БПП розпочинає переговори з формування парламентської коаліції

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.02.2016 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26200

Наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції у Верховній Раді під новий уряд.

Про це заявив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"На початку лютого йшлося лише про урядову кризу. Прем’єр Яценюк утримався, але втратив підтримку 4 фракцій коаліції з 5".- пише Луценко.

Він підтвердив факт розпаду парламентської правлячої більшості. "Заяви про вихід з коаліції Самопомочі і Батьківщини засвідчили про глибоку загальнополітичну кризу. Можна сперечатися про юридичні тонкощі, але по факту стара коаліція розпалася". - зазначає Луценко.

Лідер президентської фракції підтвердив також існування конфлікту з Яценюком і назвав можливі наслідки цієї ситуації. "Небажання Прем’єр- міністра це визнавати приводить до розширення кризи довіри не тільки між владою і українцями, але і між Україною і західними партнерами. Ми втрачаємо безвізовий режим, співпрацю з МВФ і багато чого ще". - пише Луценко.

"Наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд", - зазначив він.

За його словами, фракція "БПП" готова запропонувати річний план спільних дій парламентської більшості і Кабінету міністрів.

"Його виконавцями має стати технократична команда реформаторів без партійних амбіцій", - додав Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.