“Сміттєвий” протест. Сесія міськради Львова перетворилася на штовханину з правоохоронцями

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.06.2016 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26563

У четвер у міській раді Львова почалися безпорядки, викликані протестами проти дій місцевої влади та вимогами відставки мера Садового.

Причиною протестів називається трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, а також невдоволення батьків військових тим, що їхніх дітей не відпускають додому після завершення терміну служби. За даними Zaxid.net, серед мітингувальників були представники організацій "Сокіл" та УНА-УНСО. Також серед них знаходяться підприємці, які вимагають покращення умов торгівлі.

Як повідомляє ЗІК, низка протестувальників увірвалися в сесійну залу та захопили трибуну. Після цього секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання. За даними Zaxid.net, після виходу Забарило з зали засідань у нього кинули яйце.

Після цього перед входом до будівлі розпочалася штовханина.

Керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії підполковник Олег Тіхов заявив УП, що представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали, застосували газ.

"Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження", – додав він.

Повідомляється, що силовики у відповідь газ не застосовували.

Як відомо, пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі досі не загасили. Раніше там загинули троє людей, четвертий зник безвісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.