Меркель і Туск закидають Москві намагання ослабити ЄС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 21.10.2016 19:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26960

Анґела Меркель та Дональд Туск піддали різкій критиці політику Москви. яка, на їхню думку, спрямована на ослаблення ЄС, а не на партнерство.

Нинішня політика Російської Федерації не має за мету підтримки партнерських відносин з Європейським Союзом.

Про це у ніч на п’ятницю, 21 жовтня, заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель після першого дня саміту ЄС, що триває в Брюсселі. "Розуміння Росією своєї ролі на даний момент не спрямоване на те, щоб мати партнерство, а радше на розширення власної сфери впливу", - цитує Меркель інформаційна агенція dpa. Водночас канцлерка зазначила, що вважає позитивним факт запровадження Росією "гуманітарної паузи" в Алеппо, яку, на її думку, потрібно подовжити.

Туск: Росія продовжує підривну діяльність

Президент Європейської Ради Дональд Туск за підсумками першого дня саміту заявив, що ЄС готовий до діалогу з Росією, але не на шкоду своїм цінностям. Водночас він закинув Москві спроби розхитати Євросоюз, вдаючись до кампаній дезінформації та кібератак, а також намагаючись втрутитися в політичні процеси в ЄС. Окремо він наголосив на спробах Москви перешкодити розслідуванню катастрофи літака рейсу MH17. "Ці приклади свідчать про те, що стратегія Росії полягає в ослабленні ЄС, - наголосив Туск, цитує агентство dpa. - Ми провели тверезий аналіз реальності та не плекаємо більше ілюзій".

Нагадаємо, глави держав та урядів Європейського Союзу вирішили поки не запроваджувати санкції проти Росії через її дії в Сирії. Тема відносин з Росією була на порядку денному першого дня саміту ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.